DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

10 fő vett részt Nyárzáró Kerékpártúránkon (08.20.)

10 fő vett részt Nyárzáró Kerékpártúránkon (08.20.)

Változatos kerékpártúrával vártuk az érdeklődőket a nyár hosszú hétvégéjén. A gyönyörű Óbánya volt túrázóink célpontja, emellett pedig részt vettek egy bringás felvonuláson is Hosszúhetényben, ahol még frissítő kalácsot és kakaót is kaptak.

obanya1 0820

Augusztus 20-án összesen 10 fő indult el a komlói Eszperantó térről Zobákpuszta irányába Hosszúheténynek. A csapatot erősítették komlóiak, pécsiek, sőt egy fő egyenesen Szigetvárról jött át Komlóra a túra kedvéért. Két fő útközben csatlakozott hozzájuk. A faluban rendezték meg a Skoda Cycling Challange aktuális futamát, melyen a szervezők ezúttal egy kis felvonulást is tartottak a kerékpározás szerelmeseinek. A részvétel díjtalan volt és a vonulóknak egy kb. 6km-es falukört kellett megtenniük az elkerülőn át. Az eseményt polgárőri felvezetés és zárás kísérte. A felvonulás rajtja 10:15-kor volt és a népes mezőny minden tagja kapott az édes finomságokból.

Az óbányai túra 10:55-kor vette kezdetét, pontosan az országútisok versenye előtt 5 perccel. A 6 főre csökkent létszámú csapat ezúttal is külön rajtban részesült a szervezők által, miután elindultak a régi hatos út irányába. Sajnos egy túrázónk számára nem folytatódott jól a napi kaland, hiszen a kerékpárja váratlanul elkezdte megadni magát. A lelkes és segítőkész társak ugyan mindent megtettek érte, azonban ennek ellenére sem tudta folytatni útját csapattársuk. A letört bringás végül autóval tért vissza Komlóra.

Öt fő érkezett meg Óbányára. A szuper kiscsapat előbb Pécsváradra ért el, majd Mecseknádasdra, aztán Óbánya következett ahol jöhetett a friss és finom rántott pisztráng.

obanya3 0820

A lakoma és a pihenés után túrázóink hazafele vették az irányt. Pécsváradon még egy finom fagyival rákészültek az utolsó szakaszokra. A pécsiek közül a társaság egyik tagja Hoszzúheténynél hazafele vette az irányt, míg a többiek Komlóra indultak tovább.

A szupercsapat megfáradtan ugyan, de remek emlékekkel tért végül haza,

Köszönjük a Zengő Sportegyesületnek a támogatást, illetve Mindenkinek a részvételt.

Sok szeretettel várunk Mindenkit a következő túráinkon is!

Képek

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1