DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Orfűi-Tó Futás 2018

31. Orfű tó - show futás (08.04.)

Idén 31. alkalommal rendezték az orfűi tavat megkerülő versenyt, ahol 1 illetve 2 körre lehetett benevezni a sportolni vágyóknak. Előbbi 6.2km-t, míg utóbbi 12.4km-t jelentett.


Orfu 2018

Tóth Mário beszámolója:

A futóknak nem csak a távval kellett megbirkózni, hanem a párás, nagy meleggel is. Az esti hétórás indulás ellenére a nyár nem hazudtolta meg önmagát. Sok futó úgy teljesítette a távot, mintha a tóban is megmártózott volna a célba érkezést megelőzően.

Egyesületünk húzónevei ezúttal is a megszokottak voltak: Balogh Bettina a nők között abszolút második helyen érkezett célba, míg Hakszer Erika a tízedik lett a hölgyek körében. A férfiak közül pedig Ignácz Vendel ért dobogó közelbe: Ő abszolút negyedik lett. Mindnyájan a 6.2km-es távon mérettették meg magukat.

A versenyek után minden befutót befutóéremmel vártak a szervezők, ami után egy friss víz és további erőt adó frissítők mellett át lehetett beszélni a társakkal a pályán történteket.

Az esemény zárásaképpen előbb következhetett a díjátadó, ahol mindenki átvehette a jól megérdemelt jutalmát, majd pedig a tombolán volt a sor, ahol mindenki a rajtszámával bízhatott a szerencséjében.

Kellemes társaság, jó hangulatú verseny, szép időben. Ezek voltak a 2018-as orfűi verseny történései.

 

Szarvas-Fekete Lilla élménybeszámolója:
"A verseny előtti héten pont Orfűn nyaraltam, így ez remek felkészülési lehetőség volt számomra. Az időjárás nyárias volt, így a reggeli órákban tudtam edzeni a tó körüli sétányon.
A verseny napján is meleg volt, még a kora esti órákban is, amikor a futás zajlott. A futásom egyenletes tempóban ment, s jól is esett, az időm 42 perc 43 másodperc lett, így kb. a középmezőnyben végeztem (korcsoport: 52. hely, összetett: 58. hely). Az elmúlt években mindig futóbabakocsival teljesítettem ezt a versenyt, de idén már szólóban, mivel már a kisebbik gyermekem is kinőtte a babakocsis korszakot.
Nagyon jól éreztem magam a versenyen, s örültem, hogy még egy nyaralás utáni utolsót tudtam futni ebben a csodálatos, természetközeli környezetben.
Másnap pedig egy számomra hatalmas megmérettetésen vettem részt, az orfűi tó körbeúszásán, mely életem eddigi leghosszabb úszása lett a maga 4,2 km-ével, amit szerencsére sikerült is teljesítenem szintidőn belül."

 

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1