DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Őszköszöntő Kerékpártúra a Sás-völgyben (09.29.)

Őszköszöntő Kerékpártúra a Sás-völgyben (09.29.)

Szeptember utolsó vasárnapján újabb ingyenes kerékpártúrára vártuk a bringásokat Komlón. Talán a reggeli felhős időjárás vagy a hűvösebb idő ezúttal elriasztotta a túrázókat. A 75km-es Sás-völgybe tartó túrát összesen 6 fő teljesítette. sas volgy0929 1

A családias hangulatú tekerésen ezúttal is köszönthettünk új arcokat a csapatban. A három már jól összeszokott bringás mellé csatlakoztak Pécsről, Hosszúhetényből, illetve helyből is eddig még nem látott társak.

Vándoraink 9:00-kor az Eszperantó térről indultak el Magyarszék irányába a bringautakon, onnan pedig Barátúr és Magyarhertelend következett. Útközben többször megálltak, frissítettek, fotóztak és megvárták egymást. Az út során érintették Bodolyabért, Kishajmást és Husztótot is. Az abaligeti elágazót követően már nem kellett sok kilométert megtenni a céljukhoz. Hetvehely után hamar a Sás-völgyben találták magukat.

A Sás-völgyi hosszabb pihenő alkalmával túrázóink bejárták a lombkorona ösvényt és egy kis „geocatching” alkalmával kerestek geoládát is.

Az időjárás igen változatos volt. Ugyan volt egy kis szemerkélő eső az odaút során, de a völgyből való elindulás előtt már kisütött a nap, és nyárias időre váltott az addig kora őszies idő.

sas volgy0929 2

A nagyjából egyórás szünet után Abaliget felé vették az irányt. Ott egy kis fagyizás, kávézás alkalmával rápihentek az előttük álló meredek emelkedőre, mely Orfű felé vezet.

Elengedhetetlen része volt a túrának a csodás orfűi panoráma megtekintése is, mely Abaliget felől leselkedik le a községre. A látvány okozta feltöltődés mellett ermészetesen itt is születtek remek fotók.
Ha az ember Orfűn jár, kénytelen megállni egy jóízű étkezésre. A tó csodás látványa oda hívja az embert a partra és az ott lévő büféhez. Túratársaink sem tudtak ellenállni. Ki babgulyással, ki pedig hamburgerrel tankolt fel energiákat a hazaútra. A jóízű étkezést, jóízű sztorizgatások kísérték. A félig összeszokatlan társaság hamar egymásra talált. Igazi csapatként, jó hangulatban telt el a nap.

A hazautat már senkinek sem kellett bemutatni: Hertelend, Barátúr majd Magyarszék. Innen kerékpárúton már hamar Komlón találták magukat a drótszamaras zarándokok.

Nagyjából fél öt körül értek vissza az Eszperantó térre túrázóink, a búcsúzkodás után azonban a többségnek még volt hátra egy-egy útja. Ketten Hosszúhetény irányába vetették magukat, míg ketten Pécs felé. Így volt aki túllépte a 100km-es határt is a napvégére.

Az idei 13. kerékpártúránkra sem lehetett panasz, hiszen mindenki megtalálhatta a maga számítását távon. Mindenkinek köszönjük a részvételt, és sok szeretettel várunk Titeket az év utolsó két túráján is, melyek október 27-én és november 24-én kerülnek majd megrendezésre.

A túrázóink által készített képek megtekinthetőek IDE kattintva.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1