DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Óbányai kerékpártúra 2018

Lezajlott az idei ötödik ingyenes kerékpártúránk (07.30.)

A kezdeti népszerűség után a nyári tekeréseken elmaradt a 10 fő feletti létszám. Júniusban ez még ugyan pont megvolt, a májusi 10 fős társaság után júniusban már csak öten, míg júliusban mindössze hárman vágtak neki a Mecsek lankáinak.

Obanya2018Tóth Mário beszámolója:

Az első alkalomra még Márciusban, Húsvétkor került sor. Ekkor egy közeli Pusztabányával indítottunk. Március 30-án 13 fő taposta a pedált az erdőben.

A második túránkon Orfű volt a cél. Április 22-i tekerésünk számított a legnépszerűbbnek: 15 fős társaság indult útnak a baranyai tenger partjára.

Május 27-én zajlott le talán a legnehezebb utunk. Ekkor 10-en kerekeztünk el Pécsváradon át a Dombay-tóra, ahonnét egy hosszabb szusszanást követően, Püspökszentlászló irányába indultunk vissza Zobákpuszta és Komló felé.

A Június 30-i nyári túránkon volt érezhető előszőr a létszámunk csökkenése. Ekkor öten kerékpároztunk egy kibővített Orfű-körön: Bodolyabér, Kishajmás, Abaligeten át még a kilátót is meghódítva.

Legutóbbi, Július 28-i túránkon hárman indultunk el, ezúttal Óbányára, Pécsvárad, Mecseknádasdon át, a régi VI-os úton. Lelkes túratársaimmal úgy döntöttünk, hogy ha már kevesen vagyunk, akkor Hidas, Bonyhád, Szászvár, Pusztabánya irányában térünk haza. Így a tervezettekhez képest, a 75km-es bringázásból, egy 100-as kör lett. Erről készült összefoglaló videót itt tudjátok megtekinteni.

Talán a nagy meleg, a nyári szünet, a szabadságok, illetve a nyaralások okozták a legutóbbi alkalmakkor a megcsappant létszámú részvételt. Mindenesetre ettől függetlenül továbbra is várunk mindenkit ingyenes túráinkon, melyekről a leggyorsabban egyesületünk Facebook oldalán tudsz informálódni, vagy tőlem e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az összes eddigi bringás eseményünkről készült képek megtalálhatóak a DÖKE Facebook oldalán, névre szóló albumokban.

Addig is ami biztos: Sok szeretettel várunk Mindenkit a DÖKE Jószerencsét 100/75/50/25 kerékpártúránkon 2018.09.01-én!

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1