DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Őszi tekergés a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben (10.27.)

Őszi tekergés a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben (10.27.)

Hóként hulló falevelek közepette, gyönyörű tavaszias időjárásban túráztak Komló és környékének bringásai a Mecsek csodálatos erdészeti útjain. Összesen 16 fő kerékpározott együtt 10.27-én.

kelet mecsek1027 0

Volt, aki Hosszúhetényből, volt, aki Barátúrról és volt, aki Pécsről tekert vagy autózott át, hogy részt tudjon venni egyesületünk túráján.

Sokan nem haboztak és reggel rövidnadrágban indultak útnak, és bizony nekik volt igazuk. Az október meghazudtolta magát, és igazi tavaszi, már-már nyári időjárást varázsolt túrázóinknak, akiknek nem kellett azon izgulniuk, hogy majd fázni fognak.

Az útvonal az őszi időjárás egyik legszebb, legjobb környezetét mutatta be a résztvevőknek. Az első állomás Zobákpuszta volt, ahol újabb társak csatlakoztak a lelkes kis csapathoz. A négy hetényi sporttárs már ott várta a társaságot, hogy aztán együtt induljanak útnak Pusztabánya fele. Az erdei szakaszon aztán jöhetett a gyönyörködés, ami a pusztabányai pihenő során csúcsosodott ki. A bringások itt megpihentek, ettek-ittak, beszélgettek és fotózkodtak. A közel félórás szusszanás után aztán elindultak Kisújbányára. Az út itt vált nehezebbé: emelkedők során túl, majd egy meredek leejtőn érkeztek meg a „Klumpás tanyára,” ahol újabb frissítés és szusszanás vette kezdetét némi finom kávé, tea, sütemény és sör kíséretében.

A pihenés ráfért a csapatra, ugyanis a neheze még csak ezután jött. Rögtön egy kemény emelkedővel indítottak túrázóink, aztán sok lankán keresztül érkeztek meg a Cigány-hegy aljába. A társaság javarésze itt úgy döntött, hogy nem hagyja ki a kilátó látványát sem, éppen ezért többen letették a drótszamarat és gyalog tették meg a 200m-es kilátóhoz vezető meredek, földes utat.

A kilátóba felérve csodás látvány tárult vándoraink elé. Egészen messzire el lehetett látni, és bizony még a tériszonyosok is úgy vannak vele, hogy érdemes volt felmenni a magasba azért a pár pillanatért, azért a pár kattintásért.

kelet mecsek1027 1

Innentől már megfogyatkozott a csapat, ugyanis volt, akinek el kellett indulnia haza, így 11-en folytatják útjukat a Kelet-Mecsekben.

Ha már egy kilátót meglátogattak a bátor bringások, akkor jöhetett a következő is, ami egyben egy vár is volt: Máré vára. Ide már bringástúl mentek hőseink. A combokat megsirató 600m-es emelkedőn mindenki kivétel nélkül felment, mind a 11 fő, hogy megcsodálhassa mind a várat, mind az onnan kitárakozó panorámát.

kelet mecsek1027 2

A vár után aztán az útjuk hamarosan a végéhez ért, hiszen már csak egy hosszabb, de kicsit nyomasztóbb szakasz következett: a főút mentén az egregyi völgyön át vissza Zobákpusztára. Noha ez a szakasz már nem erdei, de így is szép még ha egy kicsit rá is nyomja az ember hangulatára azt, hogy hamarosan hazaér.

Egy zobákpusztai búcsúzkodás alkalmával össze rázódott a társaság a dimbes-dombos túra után, hogy a hetényi társakat útnak engedjék haza. Majd jöhetett az 5km-es leejtő, egészen a belvárosig. Az Eszperantó térre érve aztán véget ért idei 14. bringás túránk.

Sok szeretettel várunk Mindenkit évzáró túránkon is, mely 2019.11.24-én lesz.

Az eseményen készült képek IDE kattintva megtekinthetőek.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1