DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

32. Orfűi Tó - Show Futás (08.03.)

32. Orfűi Tó - Show Futás (08.03.)

Augusztus első hétvégéjén rendezték meg az idei év tó kerülő futását Orfűn. A mozogni vágyók idén is választhattak a 6.2km-es és a 12,4km-es távok közül. Míg az előbbinél egy kört, addig a második esetében két kört kellett megtennie a futóknak. A mezőnyben idén is rengeteg komlói kötődésű név tűnt fel, a legkisebb korosztálytól kezdve a legnagyobbakig. A helyi futók ezúttal sem okoztak csalódást, hiszen mind-mind szép eredményekkel zárták a napot.

A nőknél 6.2km-en abszolút 30. lett Kovács Judit Zsuzsanna (korcsoport 4.) míg Dénesné Mészáros Krisztina abszolút 33. (korcsoport 29.) lett. A férfiaknál ugyanezen a távon 8 komlói is indult. Fáskerti László abszolút 5. (korcsoport 5.), Kovács Zsolt abszolút 7. (korcsoport 6.), Kerekes Marcell abszolút 9. (korcsoport 2. - 30:10-es idővel), Dénes Bálint összetettben 15. (korcsoport 3. - 31:51-es idővel), Hámori Ernő a 17 lett összetettben (korcsoport 14.), Kovács Zalán Zsolt a 22. lett (korcsoport 4.), Kovács Gergő János összetettben a 36. lett (korcsoport 6.) míg apukája Kovács János a 37. lett (korcsoport 30.)

A Nők 12,4km-es futamán Ábrahámffy Lilla abszolút 10. és korcsoport 10. lett, mígy Szarvas-Fekete Lilla abszolút 28. és korcsoport 28. helyezést ért el.

A férfiak hosszú távján két komlói fútó képviseltette magát. Fáskerti Gábor abszolútban és korcsoportjában is felért a dobogó harmadik fokára 49:19-es idővel, míg Kántor Attila a 40. helyre ért oda összetettben (korcsoport 36.)

Orfu futas

Szarvas-Fekete Lilla beszámolója:
Július utolsó és augusztus első napjaiban Orfűn nyaraltam családommal, mely napok nagy része sportosan telt, hisz végre volt időm hódolni kedvenc hobbimnak a futásnak, illetve a nyárias időt kihasználva sokat úsztam a tóban. Az edzések mellett 2 versenyt is beiktattam.
 
2019.08.03-án részt vettem a 32. "Orfű Tó Show" futóverseny 12,4 km-es (2 tókör) versenyszámán. Szerencsére nem volt túl nagy meleg, sőt a futáshoz pont ideális volt az időjárás. A távot 1 óra 29 perc alatt teljesítettem. A rajtcsomagban pólót kaptunk, a célban pedig egy egyedi kerámia befutóérem várta a futókat.
 
Másnap délelőtt pedig az Orfűi tó körbeúszását teljesítettem, mely összesen 4,2 km volt. A víz kb. 24 fokos volt, kellemesen meleg, viszont észak-nyugati szél fújt, így elég nagy hullámok voltak, ezért nagy kihívás volt számomra az úszás. Továbbá ilyen hosszú távot nem szoktam edzésként úszni, így nagyon örültem, hogy szintidőn belül beúsztam a célba.
 
Visszagondolva erre a 2 sporteseményre, a futásban fáradtam el kevésbé, bár ezen nem csodálkozom, hisz futni jóval gyakrabban szoktam, mint úszni. A versenyek után még folytatódott pár napig a nyaralás, így még volt lehetőségem körbefutni a tavat. :)
Orfu futas2

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1