DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Orfűn lazítottak kerékpárosaink (08.11.)

Orfűn lazítottak kerékpárosaink (08.11.)

Szűkösen köszöntek el túrakerékpárosaink a nyári Orfűtől. Összesen két fő tekert le a baranyai tenger partjára Augusztus 11-én.

Orfu0811

Ezúttal a hónap egy napos hétvégéjére hirdettünk kerékpáros túrát a Komló és környékén élők számára. Ennek, illetve talán a nyár utolsó nyaralásainak megfelelően el is maradt a szokott létszám. Az útvonal minden helybéli számára jól ismert és közkedvelt, hiszen a táv sem nagy és a terep sem nehéz. A jutalom pedig mindig a finom falatokban és a hűs üdítőkben rejtőzik a tó partján, hogy aztán a hűsítő csobbanásról már ne is beszéljünk.

A bringások a reggel 9 órási indulást lőtték be maguknak. A két fő – Laci és Mário – kellemes beszélgetős tempóban érkeztek meg előbb Mecsekjánosiba, majd onnan már a bringautakat használva előbb Mecsekpölöskére aztán Magyarszékre. Itt egy rövid pihenőt tartottak, friss, hideg vizet vettek magukhoz az útmenti forrásból, ami jól is jött, hiszen a meleg nem kímélte ezúttal sem a vándorainkat. Az éppen kellemesek kortyolgatóknak meglepetésben volt részük, mikor váratlanul megjelent két sportbarát, akikkel ezután már együtt szelték az utakat Magyarhertelendig. A két túratárs Abaligetre tartott, így, ha csak rövid időre is de a létszám megduplázódott.

Orfűre érve ezúttal sem volt hiány az ismerős arcokban. A szabadstrand nyáron mindig kedvelt célpont, főként, ha még nagy meleg is párosul hozzá. Ezúttal is így volt. A túrázók körülbelül 3 órát töltöttek a parton, beszélgetve evés-ivás és strandolás közepette. A hazaútra már mindenki egymaga indult el, hisz Laci Pécsről érkezett a túránkra, Mário pedig Komlóról.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1