DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Szektorlabda NB I.: Őrzi ezüstérmes pozícióját a DÖKE Komló (09.23)

Nem sikerült szintet lépni, az első két fordulóban megszerezett 20-20 ponthoz a DÖKE Komló most 18-at szerzett – 10 pont a hátrány a címvédő Testvériséggel szemben, 7 pont az előny a Józsefváros előtt.

Gyozsán Zoltán beszámolója: 

Szegeden, a szeptember végére halasztott 3. fordulóval folytatódott az idei NB I-es csapatbajnokság. A DÖKE Komló újra teljes, hatfős csapattal vághatott neki a fordulónak. A baranyai csapat a Fülöp, Szendrey, Trecskó, Takács, Major, Balla összeállításban kezdte meg az utolsó előtti kört. A körülmények, mint minden alkalommal az utóbbi időben, kiválóak a Tisza-parti gombozó társak igyekezetének, a tágas, jól megvilágított teremnek és az egyenletes minőségű pályáknak köszönhetően.

Fülöpék ígéretesen belekezdtek, legtöbbször esélyt sem adva az ellenfeleknek, 5 alkalommal is fölényesen, 7-1 arányban múlták felül a soron következő riválist.  Ej, mit nem adtunk volna azért, ha néhány ilyen meccset csak 5-3-ra nyerünk, és az egyik győzelmet „átvihettük volna” a másik, gyengébbre sikerült találkozóra! Nos, a gombfoci annyiban mindenkép hasonlít az igazi futballra, hogy a „ha” kezdetű mondatoknak itt is ugyanakkora, vagyis semekkora jelentőségük sincs. A Józsefváros, mint oly sokszor a közelmúltban, ismét borsot hozott nekünk, és ha már ott volt, jól odadörgölte az orrunk alá egy 2-6-os vereség képében. A Kecskeméttől is még ki lehet kapni, de arra viszonylag kevesen fogadtak volna, hogy az Újkori Táltosok is – nomen est omen – épp a komlóiak ellen táltosodik meg. Az viszont igazi bravúr volt a végén, hogy a címvédő Testvériség – aki most már az idei bajnoki cím legfőbb várományosává lépett elő – is kapott a fentebb említett 7-1-es sorozatból egyet. Emeli az értékét a győzelemnek, hogy az eddigi 27 mérkőzéséből 3-at vesztő fővárosiakat kétszer a Komló tudta legyőzni.      
   
Az NB I. élcsoportjának állása a 3. forduló után:

1. Testvériség  68 pont
2. DÖKE Komló   58 pont
3. Józsefváros  51 pont
4. Szeged   48 pont
5. Kecskemét  46 pont

Azt el kell ismerni, hogy a Testvériség csapata nagyon közel lépett ahhoz, hogy a bajnoki serleg tulajdonlását újabb egy évvel meghosszabbítsa. Amellett, hogy a baranyaiaknak hibátlan körre lenne szükségük hazai pályán, novemberben, kellene az is, hogy riválisunk többször kapjon ki egy kör alatt, mint az eddigi 3 körben összesen. Nos, egybehangzó vélemények szerint ennyire félvállról nem fogják venni Szatmáriék az észak-mecseki látogatásukat, még ha tudják is, hogy behűthetik a pezsgőket. Összegezve, fejlődünk, Trecskó is már egyre eredményesebb, de messze még az a bizonyos léc, amit a Testvériség elég magasra emelt. Azt is hozzá kell tenni, hogy amikor mi voltunk a bajnokok, akkor kevéssé a nagyarányú győzelmek jellemeztek minket, viszont mindenkinél nagyobb volt a mérkőzésnyeréseink száma. A 4., utolsó fordulóban Komlón az a cél, hogy az ezüstérmet biztosan megszerezzük, lehetőleg csökkentve az éllovas előnyét.

Eredmények

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1