DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Fülöp Elemér nyerte a Budapest Bajnokságot (04.02)

Fülöp nyerte a Budapest Bajnokságot, Major a II. osztályban bronzérmes lett.

BudapestBajnoksag2017Gyozsán Zoltán beszámolója:

A csapatbajnokság másnapján a Budapest Bajnokság elnevezésű egyéni versenyre került sor. A 43 fős mezőnyben az előző napi teljes csapatunk ott volt, így 6 komlói részvételével kezdődött a viadal.

Az alapszakasz komlói szempontból különösen izgalmasan alakult. Az „A” csoportban Fülöp Elemér és Takács Zoltán összekerült a sorsoláskor. Mindketten nagyon jól játszottak, Takács veretlenül 1. helyen, míg Fülöp mögötte 2. helyen végezve jutott a legjobb 16 közé. A „C” csoportból pedig Szendrey jutott tovább, szintén 2. helyen. Balla és Trecskó most közepes teljesítménnyel rukkolt elő, míg Major éppen csak lemaradt a továbbjutásról. Major viszont a II. osztályúak mezőnyében jól szerepelt, egészen az elődöntőig menetelt, majd a bronzmérkőzésen szétlövéssel nyert és gazdagodott egy újabb serleggel. A főverseny a továbbiakban meglepetésre nem kiesés rendszerben, hanem négy négyes csoportban, körmérkőzésekkel folytatódott. Nehezen hihető, hogy nem lehetett másképp sorsolni, de Elemér most Tibivel került egy csoportba, ahol előbbi tudott jobb eredményeket felmutatni. Az 1. helyezettek a legjobb 4 között már helyosztóval folytatták, itt Elemér 1-1-et játszott Szatmárival, de a szétlövés komlói sikert hozott. A döntőben már a rendes játékidőben sikerült Fülöp Elemérnek Lukács Viktort legyőznie (1-0), aki ismét komoly erőpróbára tette a ranglistavezető komlói játékost. Az 5-8. helyért a 2. helyezettek játszottak, ide Takács jutott be és végül az előkelőnek mondható 7. helyet szerezte meg.

Hasznos és eredményes verseny volt, mely elég sokáig elhúzódott, de végül sikerült a főverseny legdíszesebb serlege mellett egy további érmet is szerezni. Jól ment a játék Fülöpnek, Takácsnak és Majornak is, Szendrey pedig könnyen végezhetett volna előrébb is, ha a középszakaszban nem a remek napot kifogó klubtársával kerül össze. A komlói versenyzők ismét meghatározó szerepet játszottak az egyéni versenyen, mely jó alapozó az eredményesebb csapatbajnoki szerepléshez. 

Eredmények

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1