DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Szektorlabda páros OB: Fülöp–Trischler ezüstérme válogatott kerettagságot ért (02.26)

A 2015-ös Páros OB győztese most alul maradt a döntőben, viszont a 2. hellyel bejutottak a válogatott keretbe, az őszi EB-re.
Szektorlabda paros OB 2017Gyozsán Zoltán beszámolója:
 
21 páros nevezett a 2017-es Páros OB-ra, a budapesti versenyen 3 komlói páros is indult. A 2015-ben egyszer már bajnok Fülöp-Trischler duó mellett, a frissen igazolt Trecskó Szendrey-vel, Takács Ballával alkotott egy egységet.  
 
Adta magát a helyzet, hogy a rendezők 3 db 7-es csoportot alkotva határozzák meg a verseny lebonyolítását, de ez a helyzet kimaradt, most a svájci rendszert választották – volt aki nem örült ennek, mi komlóiak is ezek közé tartozunk. Túllépve ezen, a versenyen most a Szendrey-Trecskó és a Takács-Balla kettős nem tudott maradandót alkotni, mindketten a középmezőnyben végeztek. Ahogy az már a svájci rendszerben lenni szokott, nagyon szorosan alakult a táblázat. Amikor az utolsó, 9. kör véget ért, azt láttuk, hogy Szatmári-Lukács V. 14, Magyar-Mártonfi 13 pontot szerzett, mögöttük pedig öt 11 pontos pár következett, közöttük a Fülöp-Trischler párossal. Mivel hátra volt még a legjobb 4-nek egy elődöntő és döntő, ezért a Buchholz-pont számolgatás döntötte el, kik játszhatnak a 4 között. A legtöbb pontot ebben az összevetésben Fülöpék érték el, így esélyük nyílt érmes helyen végezni. Éltek ezzel a lehetőséggel, a Magyar-Mártonfi párost magabiztosan, 3-0-ra legyőzve jutottak a döntőbe. A Szatmári Tamás-Lukács Viktor páros ugyan erős ellenfélnek bizonyult, de volt lehetőség a győzelemre, de most nem állt Fortuna Robiék mellé, a ziccerük kimaradt, egy védelmi hibát követően Tamásék betaláltak, így megszerezték a bajnoki címet.    
 
Fülöp Elemér és Trischler Róbert a Komlón kedvelt és sikeresnek is bizonyuló szakágban szereztek tekintélyt parancsoló ezüstérmet. Sokat ér ez a helyezés, mivel a verseny első két helyezettje egyben kivívta magának a jogot arra, hogy a Magyar válogatottban szerepeljen a páros szakágban, az őszi, hazai rendezésű EB-n. Örülünk, hogy már most biztossá vált, hogy lesz komlói játékos a válogatott keretben, a klubtársak gratulálnak a már többszörös válogatott Fülöp Elemérnek és az újonc Trischler Róbertnek. 
 
 

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1