DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Szektorlabda NB I.: 20 ponttal 3. helyen a DÖKE Komló (02.25)

Az idei bajnoki nyitányon azonnal ellépett a Tesi-Szeged-Komló trió a mezőnytől, mintegy megerősítve az előzetes esélylatolgatásokat – nem borult a papírforma.
NBI 2017
 
Gyozsán Zoltán beszámolója: 
 
Budapesten kezdődött az idei NB I-es csapatbajnokság. A DÖKE Komló egészséges izgalommal várta a rajtot, mivel mindenki kíváncsi volt, hogy az újonnan igazolt Trecskó Jánossal mire lesz képes a csapat. Most Major hiányzott a csapatból, de végre újra az utazó keret tagja volt Takács Zoltán, aki tavaly egyszer sem játszott az NB I-ben. A baranyai csapat a Fülöp, Szendrey, Trecskó, Takács, Balla összeállításban állt az asztalokhoz, bizakodásra okot adó névsor ez.
 
A játéknapon a komlói gombozók többnyire magabiztosan, néha kis szerencsével, szorgalmasan gyűjtögették a pontokat. Fontos volt, hogy most csak egy alkalommal hullott el pont a mezőny hátsó felébe tartózó csapat ellen (4-4, Mundiál). Egyetlen vereségét attól a Szegedtől szenvedte el a Komló, aki már tavaly is sok borsot tört Fülöpék orra alá, másrészt tovább erősítette amúgy sem gyenge keretét ifj. Farkas leigazolásával. Volt még egy döntetlen a Józsefváros ellen, ami azt jelentette, hogy a 9 mérkőzésből 6 győzelmet szerezve értek el 20 pontot Szendrey-ék. Legértékesebb győzelmet a forduló záró körében a bajnoki címvédő Testvériség 5-3-as siker jelentette, amely eredménnyel tömörré tette a DÖKE Komló a dobogót – senki nem tudott ellépni az első körben.  
  
Az NB I. élcsoportjának végeredménye:
1. Testvériség  22 pont
2. Szeged    22 pont
3. DÖKE Komló   20 pont
4. Kecskemét  17 pont
5. Józsefváros  14 pont

A megszerzett pontok száma jelzi azt, hogy miben más ez a 3. hely, mint a korábbiak. Az előző szezon egyik fordulójában sem sikerült 20 pontot szerezni, most igen – ez feltétlenül jó jel. Mint az is, hogy végre jöttek az alsó pályákról is a pontok, Trecskó, Takács és Balla jól és eredményesen is játszott, így járulva hozzá a csapat összeredményéhez. Tavaly nagyon kevés volt az alsó pályások támogatása, Szendrey és Fülöp futószalagon szállított győzelmei nem voltak elegek a sikerhez. Az első kör azt bizonyította, hogy megerősített csapatunk nem csak a kincstári optimizmusban bízhat, hanem saját erejében is – kifejezetten jól sikerült a nyitó etap, izgalmas bajnokság elé nézünk.
 

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1