DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Elképesztő sikerek a szektorlabda OB-n (11.26-11.27)

Az idei Egyéni Országos Bajnokságon elsöprő baranyai siker született: Fülöp megvédte bajnoki címét, Szendrey bronzérmes, Major 4. és egyben a II. osztályú mezőny győztese.
szektorlabda OB 2016
Gyozsán Zoltán beszámolója:
Az idei Egyéni Országos Bajnokság a mindig exkluzív környezetet biztosító Lakiteleki Népfőiskolán került sor a kecskeméti gombozók rendezésében. A mezőnyt 41 játékos alkotta, hárman, Fülöp Elemér, Szendrey Tibor és Major István képviselték a DÖKE Komlót.  A nevezettek között 7 I. osztályú, és 17. II. osztályú játékos volt, ami azt tette biztossá, hogy nagyon keményen kell küzdenie annak, aki meg szeretné szerezni az Országos Bajnok címet.
szektorlabda OB 2016 24 csoportba kerültek a versenyzők az első szakaszban. Innen az első és második helyezettek egyenesen a legjobb 10 döntőjébe jutottak. Ugyanide tudod bejutni a 3. és 4. helyezettek közül a két legjobb, akik most kiesés szakasszal döntötték el, ki játszhat a legjobbak között a főversenyben. Több mint érdekesnek ígérkezett ez a lebonyolítás, már a csoportkörre sok meglepetés jutott. Szendrey Tibor 2. helyen jutott be a 10 közé, azonban többen felkapták a fejüket arra, hogy Fülöp csak a 3. helyet érte el és Majorral egyetemben (ő 4. lett csoportjában) rájátszott a 10-be jutásért. Elemér még itt is botladozott Lukács L. és Nagy B. ellen is csak döntetlent ért el, és szétlövésekkel vívta ki magának a döntőbeli helyet. Major viszont végre a csapattársai által régóta várt módon tartósította jó formáját, és Bottyánt (2-1) és Horváthot (1-0) is legyőzve jutott a 10-es döntőbe! Óriási eredmény, hogy az OB legjobb 10 játékosa között 3 komlói volt. A ráadás még csak ezután következett, a döntőben körmérkőzések vártak a legjobbakra. Drámai pillanatokat éltek át a végső győzelemre is esélyes játékosok, mert nagyon izgalmasan alakult a verseny vége. Elemérnek a jó játékon túl most Fortuna segítségére is szüksége volt, amikor az ezen a játéknapon legnagyobb riválisává előlépő Pákai értékes pontokat hullajtott el Plemic ellen (0-1), akkor Fülöp pontszámban beérte a Testvériség játékosát. Az egymás elleni eredményük 0-0 volt, a gólkülönbség döntött Fülöp javára, ebben az összevetésben több mint imponáló fölénnyel a ranglistát vezető komlói játékos bizonyult jobbnak, 26 góljára csak 3 válasz érkezett az ellenfelektől, míg Pákai mutatója csak 11-4 volt. Nem kérdés, hogy a legjobbhoz került az Országos Bajnoki cím! A bronzérmes helyet hasonló izgalmak közepette Szendrey Tibor szerezte meg, csapattársa, az OB-n meglepetést szerző Major István előtt. Ők is azonos pontszámmal végeztek, egymás elleni mérkőzésüket Tibor nyerte 3-0-ra. Majorra várt még egy döntő a II. osztályú mezőny bajnoka címért, ahol ismét Horváth volt az ellenfele, és a rájátszáshoz hasonlóan újra István volt a jobb, 3-0-s győzelemmel koronázta meg kiemelkedő teljesítményét.
 
Az értékelést kezdjük az egyéni rekordját megdöntő Majorral, aki végre átlépte saját árnyékát és jó formában, nagy kedvvel játszva pályafutása legjobb OB helyezését érte el, korábban egyszer volt 5. Kis szerencsével, egy gólt szerezve felállhatott volna a dobogóra, de ez így is nagyon szép eredmény. Szendrey haladt a legjobban a verseny első szakaszában, ne feledjük, ő csont nélkül jutott be a 10-es döntőbe. Ott is jól kezdett, de Pákai ellen 3 ziccert is rontott – ez nála rendkívüli eseménynek számít –, a balszerencsés vereség kihatással volt a további játékára, hiszen nála gyengébbek ellen vesztett értékes pontokat. Ha nincs ez a vereség, talán a végső győzelem is összejöhetett volna a rekord bajnok Szendreynek. Fülöp igencsak magára talált, utóbbi 5 egyéni versenyét zsinórban megnyerte, még a nyáron kezdődött e remek sorozat. Ugyan a mostani OB címvédéshez szerencse is kellett, de ahogy szól a fáma, ez a jó játékosok mellé áll. Elemér összességében a 3. OB győzelmét szerezte. A csapattársak gratulációja méltán kijárt a sikeres baranyai triónak. És hogy miért írom, hogy baranyai? Nos azért, mert a DÖKE Komló gombozói közül Szendrey Szigetváron, Fülöp Pécsett, Major pedig Komlón él. 
 
 
 

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1