DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Szép eredmények a Hédl Ferenc Emlékversenyen (09.18)

Az egyéni szektorlabda versenyben Fülöp Elemér és Szendrey Tibor is kiemelkedő játékot produkált.
Elemér megnyerte a versenyt, míg Tibi 3. lett. Említésre méltó Balla előkelő 11. helye is. Összefoglaló a nyári versenyekről: Fülöp győzött Szombathelyen és Gödön.
Az NB I-es csapatbajnokságot követő, korábbi kiváló szegedi gombozóról elnevezett Hédl Ferenc Emlékversenyen az élvonal krémje emelte a színvonalat igen magasra. A 40 fős nevezett versenyző pedig kifejezetten jónak mondható, köztük volt az előző napi komlói csapat mind az öt tagja is.

A csoportmérkőzések után a legjobb és a második legjobb 16 játékos kieséses rendszerben döntötte el a helyezések sorsát. Fülöp és Szendrey tovább folytatta eredményes szombati játékát, előbbi minden meccsét nyerve 35 góllal, utóbbi veretlenül (csak 1 döntetlen) 27 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Szendrey mögött nem kis meglepetésre szintén veretlenül (3 győzelem, 4 döntetlen) Balla is továbbjutott az A jelű csoportból a legjobbak közé. Major ugyanebből a csoportból éppen csak lemaradt a továbbjutásról, míg Trischler nem kapta el a fonalat, így ők a 17-32. helyért játszhattak tovább.

A legjobbak között Balla kiesett, míg Szendrey és Fülöp addig menetelt, míg az elődöntőben egymással szemben találták magukat. Kemény mérkőzésen 0-0 után a szétlövés Elemérnek ment jobban. Sikerrel vették a rájuk váró mérkőzéseket, Fülöp a döntőben Bottyánt, Szendrey a bronzmeccsen Vargát verte 2-0-ra, így két komlói is a dobogón végzett. Ballának a rájátszásban jól ment, végül az előkelő 11. helyre futott be, elnyerve a legjobb nyugdíjas versenyzőnek járó különdíjat és a II. osztályúak mezőnyének 3. helyét. Major 20. Trischler a 30. helyre ért be. Mindenképp kiemelkedően sikeres volt ez az egyéni verseny a komlóiak számára, így jó hangulatban keltek útra Tibiék.

Eredmények

HedlFerenc2016

 

A továbbiakban tekintsük át távirati stílusban, hogy mi történt még komlói szempontból a nyári versenyeken.

Szombathely, VGE Open verseny – 1. Fülöp

Fülöp Elemér képviselte a komlói színeket, aki remek játékkal megnyerte a versenyt. A döntőben Pákait győzte le 1-0-ra, az elődöntőben Lukács ellen 1-1 után szétlövéssel nyert – szoros, küzdelmes mérkőzések voltak ezek egy erős mezőnyben. Említésre méltó, hogy az első szakasz 6 mérkőzésén Fülöp nem kapott gólt, ellenben 18-szor talált be. Örömteli, hogy Elemér visszatalált az egyéni eredményességéhez.

Duplex Kupa, Göd – 1. Fülöp

Itt is egyedül Fülöp Elemér képviselte a DÖKE Komlót, de még hogy?! Az első alkalommal, különleges helyszínen, különleges körítéssel megrendezett gombfocis családi napokon, 23 mérkőzést vívott meg veretlenül a ranglistát vezető Elemér! A döntőben élvezetes, nyíltsisakos meccsen győzte le 3-2-re Lukács Viktort és hozta el Komlóra az I. Duplex Kupát. Gratulálunk Elemérek és a rendezőknek is. Érdemes megkeresni a rendező Szathmáry Károly egyedi stílusú beszámolóját a malsz.hu-n.

Sopron Kupa – Steller és Kelemen a középmezőnyben

Steller József és Kelemen Zoltán hullámzó játékkal a középmezőnyben végzett a legendásan jó hangulatú soproni versenyen.

Testvériség Kupa – Fülöp és Balla is 4.

A svájci rendszerben lebonyolított versenyen Fülöp Elemér az I. osztályúak, Balla Antal a II. osztályúak mezőnyében lett 4., mindketten éppen csak lecsúsztak a dobogóról.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1