DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

NB I. 3. forduló: Továbbra is a 3. helyen a DÖKE Komló (09.17.)

A szegedi körben az éllovasok helyet cseréltek és elléptek a mezőnytől. A DÖKE Komló a 3. helyen az utolsó forduló előtt, a dobogóra vágyó üldözők közel vannak.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

A szegedi 3. fordulóra ismét nem a legerősebb összeállításban utaztak el a baranyai gombozók – ez egyébként idén még egyszer sem sikerült – Fülöp, Szendrey, Major, Balla és Trischler alkotta csapatunkat. A cél az volt, hogy közelítsük meg az előttünk álló Testvériség és a házigazda Szeged csapatát.

A hagyományosan jó körülményeket biztosító szegedi versenyhelyszínen azt láthatták az érdeklődők, hogy a DÖKE Komló csapata továbbra is elmarad az elmúlt években megszokott szinttől. Egyértelmű, hogy Szendreyék elég magasra tették azt a bizonyos lécet, hiszen arany és ezüstérmek felválta kerültek a komlói gombfoci históriás könyvébe az elmúlt időszakban. Idén sok a döntetlen, és váratlan vereségek csúsznak be. Az 1. fordulóbeli 16 pontot, a 2.-ikban 14 pont, most Szegeden 15 pont követte. Mérlegünk most 4 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség volt. Állandónak mondható a forma, ez jelenleg a 3. helyre elég és jó esély mutatkozik arra, hogy ezt meg is lehet őrizni hazai pályán, a novemberi utolsó fordulóban. Az élre ugró Szegedet és címvédő Tesi befogásához nemcsak bravúros szereplés, hanem nem kevés botlás is kellene részükről; előnyük 13 illetve 12 pont a Komló előtt. Annál inkább koncentrálni kell a dobogós hely megőrzésére, mivel a Józsefváros és a Mundiál lő távon belül van és mindketten törtek már borsot az komlóiak orra alá a most futó szezonban.  

Az NB I. élcsoportjának állása:

    1.Szeged58 pont
    2.Testvériség 57 pont
    3.DÖKE Komló 45 pont
    4.Józsefváros42 pont
    5.Mundiál38 pont

A gond is ugyanaz, mint eddig, Fülöp és Szendrey szinte állandósított győzelmi szériája mellé ritkán párosul ugyanazon a mérkőzésen jó és eredményes teljesítmény a 3-4. pályáról. Ez különösen akkor jár vereséggel vagy döntetlennel, ha nagy ritkán Elemér vagy Tibi pontot veszít. Mindamellett, hogy a mezőny jó része szívesen elcserélné velünk a helyezését a mi bronzérmes pozíciónkra, többet vártunk magunktól, de még nincs jelentős hangulatromlás a csapatnál. Ahhoz, hogy a jövőben se legyen, változtatnunk kell, többet kell nyújtani. Az NB I-ben novemberben Komlón lesz a zárás, remélhetőleg hazai éremmel, az NB II-es csapatunk pedig a bent maradást szeretné kivívni október első hétvégéjén, Budapesten.

Eredmények

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1