DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Rekordlétszámú futó indult az 5. DÖKE-Félmaratonon (11.06)

Összesen 217 futó állt rajthoz november 6-án Komlón a DÖKE-Félmaraton egyéni- és váltóversenyén, valamint a Magyarszékről induló 9,5 kilométeres betétszámon.

DOKE kicsi

A félmaratoni táv Komlóról a Sportcsarnok elől rajtolt, ahonnan a futók a Vízműig tett egy kilométeres kitérő után Mecsekjánosin és Mecsekpölöskén keresztül egészen Magyarszékig a főúton futottak. A magyarszéki bicikliútra kanyarodva adták át a félmaratoni távot váltóban teljesítők a chipet társuknak, illetve innen rajtolt a rövidebb táv, a 9,5 kilométeres futás is. A futók útja visszafelé végig a bicikliúton vezetett, ahonnan az Altáró utcából kanyarodtak fel a célegyenesbe.

A futópályán összesen 7 helyen vártuk frissítővel az indulókat, a célban pedig a befutóérmen kívül meleg teával és szendvicsekkel fogadtuk az esővel és széllel is hősiesen megküzdő futókat.

A félmaratoni távot 113 egyéni és 34 váltó teljesítette, míg a 9,5 kilométeres futamon 36-an indultak.

Az eredményhirdetésen serleggel díjaztuk a 21,097 és a 9,5 kilométeres futás abszolút első három férfi és női befutóit.

Absz gyoztesek

A félmaratoni versenyszámon korosztályos értékelést is tartottunk: összesen 6-6 korosztályban jutalmaztuk egyedi éremmel a három leggyorsabbat mind a hölgyeknél mind az uraknál.

FM erem

A váltóknál a női, férfi és vegyes duók dobogósai kis kupákat vehettek át.

Különdíjat vehetett át a legidősebb (Csönge Károly) és a legfiatalabb (Tóth Kevin) induló.

DOKE FM legek

 

Kategóriás eredménylista

Abszolút eredménylista

Képek a DÖKE Facebook oldalán ITT és ITT

 

Szarvas-Fekete Lilla élménybeszámolója:

November első vasárnapján az 5. DÖKE Félmaraton futóverseny 9,5 km-es betétfutamán vettem részt, a távot futóbabakocsival teljesítettem kisfiammal, Jánoskával. A rajtcsomag átvétele után különbusz szállította ki Komlóról Magyarszékre azokat a versenyzőket, akik ezt a távot választották, illetve a váltók 2. tagjait. Az útvonal zöme bicikliúton zajlott, amelynek környezetében az őszi fák gyönyörű színekben pompáztak. A szintkülönbség néhol jelentős volt, kisebb-nagyobb emelkedők tarkították a pályát.

Az időjárás nem igazán fogadta kegyeibe a futókat, ugyanis hűvös szél fújt, s időnként elkezdett esni az eső. Miután beértünk a célba, már elég intenzíven esett. A barátságtalan késő őszi időjárás ellenére is sikerült picit javítanom az időmön, most pár perccel jobbat futottam, mint szoktam az ilyen hosszúságú távokon. Jánoska is szépen bírta a futást, aludt végig a babakocsiban. A célkapu átlépése után egy gyönyörű szép befutóérmet akasztottak a nyakamba, mely sokkal nagyobb méretű, mint amilyennek először hittem.

Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezést, a sok-sok frissítőt, a lelkes szurkolásokat, bíztatásokat. Jövőre is biztos ott leszünk!

DOKE 2016

 

kicsike

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1