DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Lezajlott a szektorlabda NB II. 1. fordulója (04.23-04.24.)

Jó kezdés után visszaesés történt gombosainknál, így a nyitány után a 7. helyen áll a DÖKE Komló II. csapata.

Az idei évben is kiegyensúlyozott bajnokságnak néztünk elébe az NB II.-es csapatbajnokságon, és ez az előzetes várakozás be is jött. Két kiemelkedő csapat van a mezőnyben, a tavaly még NB I-es Csokonyavisonta, és a ranglista 7., Vácról igazolt Szathmáry Károllyal megerősített Rózsadomb csapata. A DÖKE Komló II. csapata az előző szezonban is szerepelt játékosokkal állt fel. A különbség annyi volt, hogy a ranglistán bekövetkezett változások miatt Trischler lett az 1. pályás, Balla a 2., míg Kelemen is eggyel előrébb került, ő lett a 3. pályás, így Steller a 4. pályán, Gyozsán pedig szokás szerint a kispadról beugorva próbált segíteni.

A szombati játéknapon a két nyerhető meccset hoztuk, 10-6 a Modern és az Újkori Táltosok II. ellen, bosszantó volt, hogy az ESE II. ellen szoros egyéni meccseken nem felénk billent el a mérleg. A két éve még NB I-es Csokonyavisonta, valamint a Józsefváros III-ban tulajdonképp a tavaly NB I-es II. csapattal felálló fővárosiak ellen nem volt esélyünk. Ezek után úgy láttuk, hogy a vasárnap maradó 4 meccsből 2-t hozva elégedettek lehetünk. Nem így alakult sajnos, csak a Józsefváros IV-et tudtuk legyőzni.

A miértre a magyarázat az egyéni teljesítményekben keresendő. A mostani két fordulóban felső (1-2) pályások az ellenfél alsó (3-4) pályásai ellen játszottak, és fordítva. Azaz elvileg a papírforma szerint felső pályásainknak (Trischler, Balla) eredményesebben kellett volna szerepelni, mint az alsó pályásoknak, (Kelemen, Steller). Nem így történt, ez látható a versenyt követő ranglista pontszámváltozásokból is:

Helyezés, név      Pontszám     Pontszámváltozás
97.   Trischler              282                      -52
74.   Balla A.             324.5                      -9
100. Kelemen            271.4                    +8.8
103. Steller               266.8                   +64.8
140. Gyozsán             132.2                     -28

Egyértelműen Steller játszott a legeredményesebben ebben a fordulóban, monhatni, hátára vette a csapatot. Kelemen is bravúrosan játszott, különösen büszke lehet arra, hogy a mezőny legeredményesebb játékosát, a fentebb már említett Szathmáry Károlyt ő tudta egyedül legyőzni a mezőnyben. Így eléggé izgalmas őszi forduló kell készülnünk, ahogy szokták mondani, meleg a pite, de II. csapatunk számára eddig egyik NB II-es szezon sem volt egy sétagalopp – most sem lesz másként.

Eredmények

Szektorlabda 2 mini

Szektorlabda 2016 3 mini

 

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1