DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Fülöp Elemér ezüstérmes lett a Fehér Miklós Emlékversenyen (04.10)

Elképesztő és rendkívül ritka módon a svájci rendszerben lebonyolított versenyben a két első minden összevetésben egyformán állt, így szétlövés után alakul ki a végeredmény.

A Fehér Miklós Emlékverseny a nagyszerű labdarúgóhoz méltó módon, hagyományosan Fehér Miklós pályafutásának, emlékének felidézésével kezdődött. Szigetszentmiklóson, az NBI. második játéknapja után első csapatunk minden játékosa részt vett a népszerű egyéni versenyen, ahol most 51-en álltak asztalhoz.

A rendezőség a svájci rendszer mellett döntött, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Egy előnye nem éppen a legjobb játékosokat segíti, ez pedig az, hogy minden nevező egyforma mérkőzésszámot játszik biztosan. Emellett számos hátránya van, de kétségkívül nem sok választás van akkor, ha a pályák száma nem teszi lehetővé a folyamatos játékot, mert több a versenyző, mint amennyi a pályákon elfér. A komlói játékosok átmentették előző napi formájukat, ami azt jelentette, hogy Szendrey és Fülöp az élmezőnyben a dobogós helyeken küzdöttek, míg Major és Balla hullámzó teljesítménnyel gyűjtögette a pontokat.

Az utolsó, 9. kör végén azt láttuk, hogy az elején jól kezdő Szendrey a végén nehéz ellenfelekkel szemben vesztett pontokat és visszacsúszott a 7. helyre. Fülöp és Pákai azonos pontszámmal végzett az élen, és megtörtént az a nem túl gyakori eset, hogy a svájci rendszer „tartozékaként” kiszámolt Buchholz pontszámok is azonosak lettek. A két éljátékos szétlövéssel döntötte el az arany és ezüstérem sorsát, most Pákai bizonyult jobbnak, így Fülöp vehette át az ezüstérmet. Major jól hajrázott, de csak a 12. helyre jött fel, Balla pedig a középmezőnyben végzett.

FeherMiklos EK

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1