DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

DÖKE duó nyerte a szektorlabda páros országos bajnokságot (02.07)

Különleges páros összeállításokkal indult, különleges győzelmekkel tért haza a DÖKE csapata Budapestről.

Gyozsán Zoltán beszámolója:
Kevés páros versenyen volt annyi versenyző, mint az idei Páros OB-n. 23 páros nevezett, a 46 gombozó ma már egyéni versenyen is jónak mondható létszám, párosban pedig különösen az. Sok fejtörés előzte meg a párok összeállítását komlói részről, végül rendhagyó, de nem példátlan módon két komlói páros (Fülöp-Trishler, Major-Gyozsán) mellett két játékosunk szegedi társsal alkotott párt (Szendrey-Kiss, Balla – Papp-Takács). Erős is volt a mezőny, mivel nagyon sok éljátékos nevezett a versenyre.

A 23 pár két 8-as és egy 7-es csoportban kezdte az első szakaszt, a csoportok első két helyezettje jutott a 6-os döntőbe. Az egyik csoportban a két „vegyes páros” került össze, itt Szendrey és Kiss az erőviszonyoknak megfelelően kiemelkedett a mezőnyből, magabiztosan nyerték a csoportot, így jutottak a 6-os döntőbe. Balláék váratlan tempóban gyűjtögették a pontokat, a továbbjutásról csak 1 ponttal maradtak le. A másik csoportba most már utólag kijelenthetjük, szerencsétlen módon a két tisztán komlói páros került. A szokás szerint az egy klubhoz tartozók az első fordulóban csapnak össze egymással, így történt ez a komlóiak esetében is. Ekkor még nem sejtettük, hogy azzal, hogy Majorék meglepik a címvédő Fülöpéket, rendkívül drámaian alakul utóbbiak számára a továbbjutás sorsa. A torna egyik meglepetését szállító Berend-Bálizs kettős jutott be Pákaiék mögött a döntőbe, pedig előbbieket Elemérék 6-1 arányban legyőzték. Majorék segíthettek volna Eleméréknek továbbjutni, ha Berendék ellen legalább 1 pontot szereznek, de 0-1 után hiába szorongatták őket, nem sikerült egyenlíteni. Persze akkor sem lett volna gondjuk Eleméréknek, ha azon az ominózus első meccsen Majorékat megverik. Tartok tőle, hogy ennyire őszinte gombfocit már csak felénk játszanak… A sors fintora, hogy a továbbiakban Majorék nem tudták átlépni saját árnyékukat és végül csak hatodikak lettek a csoportban, távol kerülve a továbbjutástól…

A döntőt a Szendrey-Kiss páros 3 ponttal kezdte, mivel mindenki vitte magával a csoportellenfele elleni eredményt. A folytatás is remekül alakult, meggyőző, összeszokott játékot nyújtva a komlói és szegedi klasszis, Szendrey Tibor – Kiss István alkotta duó nyerte meg az idei Páros OB-t – megérdemelten. Ne feledjük, Tibi Komlóra igazolása előtt Szegeden játszott, akkor Kiss István a klubtársa volt. Örülünk az újabb sikernek, és annak, hogy egyre népszerűbb ez a méltatlanul elhanyagolt játékforma, pedig újfent bebizonyosodott, hogy érdekes, változatos játékhelyzetekkel gyakran borult a papírforma.

Eredmények

 

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1