DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

A szektorlabda NB I. első fordulójában Szendrey és Fülöp „cipelte” dobogóra a DÖKE Komlót (02.06)

A baranyai gombozók  a 3. helyen állnak az első kör után, Szendrey 100%-os teljesítménye kiemelkedett a teljes mezőnyből.

Gyozsán Zoltán beszámolója:
Az idei gombszezon előtt azért is fokozott volt a várakozás, mert néhány csapat ismét megerősítette keretét, nem titkoltan azzal a céllal, hogy bele tudjon avatkozni a bajnoki címről szóló, évek óta tartó Testvériség-Komló „vitába”. Erősített a Szeged, pedig már tavaly sem voltak gyengék, és máshol is akadtak mozgások. Mi változatlan kerettel vágtunk neki az idei szezonnak, azonban az első budapesti fordulóra ismét Takács Zoli nélkül kellett elutaznunk. A helyszín most a tágas, és fénnyel is jól ellátott Kocsis Szálló volt – örültünk, hogy a tavalyi elképesztő helyszínek után visszakerültek ide a fővárosi helyszínek.

A versenyen a szokásoknak megfelelően az alsó táblások a felső táblások ellen játszottak. A DÖKE Komlót felsőpályásai, Szendrey és Fülöp tartották az élmezőnyben, Balla, Major és a sajnálatos módon csak egy mérkőzésre beszálló Trischler nagyon keveset tudott hozzátenni a csapatteljesítményhez, igaz, számukra ez a legnehezebb forduló, hiszen az ellenfelek legjobbjai ellen kell játszaniuk. Tulajdonképp, amikor pontokat szereztek Majorék, akkor szinte mindig győzött a csapat, ha nem hoztak pontot, akkor csak döntetlenre futotta – ilyenből most 4 is volt – az ESE ellen viszont vereség lett a végeredmény. Előfordul, hogy kapunk pofonokat fővárosi csapatoktól, de ez most különösen fájó volt, az ESE mindenki számára meglepően jó napot fogott ki – ott is vannak a 4. helyen. A négy remi közül a Testvériség elleni igen értékes, ők nem tudtak sokkal elhúzni, csak 4 pont az előnyük a 2. Szeged és a 3. Komló előtt.

Az NB I. élcsoportjának állása:

1.    Testvériség       20 pont
2.    Szeged             16 pont
3.    DÖKE Komló      16 pont
4.    ESE                  15 pont
5.    Mundiál             12 pont


Az egyéni teljesítményeket fentebb részben már taglaltam, de külön kiemelésre méltó Szendrey Tibor kiváló mérlege, ugyanis mind a 9 mérkőzését megnyerve 100%-ot nyújtott, nem csak a csapatunknak, hanem a teljes mezőnynek legjobbja volt ezen a szombaton. Jó volt látni, hogy mennyire élvezi a játékot Tibi, bizonyítva hogy nem véletlenül vezeti hosszabb ideje a magyar egyéni ranglistát. Gratulálunk neki és csak annyit teszünk hozzá, nagyon örülünk, hogy egy csapatban játszhatunk vele. A vetélytársak a közelben vannak, kiegyensúlyozott, sűrű még a mezőny, ez bárhogyan alakulhat még, esetünkben reméljük már Takáccsal kiegészülve.

Eredmények

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1