DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Barcs Határfutás 2018 (09.22.)

Idén 27. alkalommal rendezték meg a a Barcs és Virovitica között húzódó félmaratoni táv versenyét. 

Barcs2018

Tóth Mário beszámolója:

Ezúttal a mezőny a horvát városból rajtolt el, ahol ott volt két komlói versenyző is: Hakszer Erika és Tompa Tünde személyében. Erika abszolút második helyen ért célba, míg Tünde saját korcsoportjában lett a második.

Mint minden évben, most is lehetett indulni rövidebb távon. Az 5.8km-es verseny a horvát Terezino Polje határából indult és a barcsi gyógyfürdőnél ért célba. Itt már eggyel több komlói mérettette meg magát. Tasnádi László első lett kategóriájában, Csendes Róbert harmadik a sajátjában, míg Tóth Mário az övében a második.

Futáshoz remek időjárás fogadta az öt komlói (két DÖKE tag) versenyzőt. Inkább hűvös, mint meleg volt, ami a horvát oldalon átcsapott igazi hidegbe, csepegő eső kíséretében. A szervezők buszokkal szállítottak minket a szomszédos országba. A félmaraton 14:00-kor rajtolt, míg az 5.8km 14:30-kor rajtolt. A verseny közben szerencsére megúsztuk végül az esőt és a maximumot kihozva magunkból elégedetten értünk aztán a célba.

A futás után Gulyásleves fogadta a versenyzőket a rekreáció központ éttermében, ami után meg is lehetett mártózni a gyógyfürdő melegvízű medencéiben, hogy az eredményhirdetésre frissen és üdén érkezzen meg mindenki.

Legutóbb 4 évvel ezelőtt jártam ezen a versenyen, akkor félmaratont futottam. Idén a rövidebb távon futottam. Az emlékeim nem csaltak: egy kimondottan könnyű és kellemes pálya ez, ahol lehet szép egyéni eredményeket elérni. Dombbal az ember csak a Dráva felett álló hídon találkozik, ami egyben az országhatár is. Éppen ezek miatt egy kifejezetten vonzó verseny lehet ez a kezdő és profibb versenyzőknek is egyaránt.

 

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1