DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

A járványhelyzet sem tudja megállítani a DÖKE Komlót!

Ugyan a rendezvényeink szünetelnek, de a kézilabdacsapatunk mérkőzései megtartásra kerülnek, hiszen az NB3 nem állt le. A srácok kitartóan küzdenek a bajnoki cím eléréséért, az elhúzódó szezonban továbbra is tökéletes a mérlegük.

Tóth Mário szavai:
Járvány ide vagy oda, amikor eszembe jutott, hogy milyen régen írtam már cikket vagy beszámolót az egyesület oldalára, akkor ezzel egyúttal eszembe jutottak kézilabdásaink is, akik ugyan küzdenek az elemekkel, de minden eddigi problémát úgy oldanak meg, mint jelenleg csak nagyon kevesen. Éppen ezért felkerestem a csapat oszlopos tagját: Kispál Pétert. Arra kértem, hogy meséljen nekem a hétköznapokról, edzésekről, a meccsekről arról, hogyan élik meg a nehezített körülményeket. Péter szerencsére partner volt a beszámoló megírásában, így a következő sorok java része az övé, én csak itt-ott foltozgattam kiegészítettem és lektoráltam azokat.

Kispál Péter beszámolója:
A bajnokság nyögvenyelősen indult. A vírushelyzet miatt bizonytalan volt már eleve az indulás is, de később az is, hogy véget ér-e egyáltalán a szezon. Az ősz derekán sok mérkőzést kellett elhalasztani, többen lebetegedtek liga szerte, ami érintette sajnos a csapatot is mind a betegségben, mind pedig, hogy többen is karanténba kerültek, mint kontaktszemélyek.

Nagyon sok forduló csúszott át tavaszra, az is veszélyben forgott, hogy folytatódhat-e a szezon. A helyzet jelenleg is pengeélen táncol, a gyermek bajnokságokat már leállították, és az NB1-ben is sok a megbetegedés. Mindössze heti egyszer tudunk edzeni a KBSK-n, Schuszter Roland közbenjárásának köszönhetően, hiszen a korábbi tréningek helyszínéül szolgáló iskolák zárva tartanak. Az edzések időpontja már kiüti az este nyolc órát, így útvonalengedéllyel és kijárási engedéllyel edzhetünk csak. Szerencsére azonban ebből ezidáig még nem volt probléma.

Eléggé átalakult a csapat. Sokáig 3-4 alternatívával is rendelkeztünk mind támadásban, mind védekezésben. Minden posztra volt második vagy harmadik opció anélkül, hogy más posztról vettünk volna el játékost. Idővel azonban sajnos megcsappant a létszám, ezért át kellett alakítani a sémákat. Volt ki sérülés miatt dőlt ki, többek között a beállósunk: Pandurics Attila, aki a térdével küszködik. Székely Viktor fizikai felmérőre készül, és ezért nem tudja vállalni a játékot. A maszk viselést és a kézfertőtlenítőt állandósítottuk, megpróbáljuk az utazásokat is problémamentesen kivitelezni, öltöző használatkor is igyekezünk odafigyelni a részletekre, hogy elkerüljük a vírust.

A bajnokságban is elég jól megkeverték a kártyákat. A Petőfi csapatát törölték a kiírásból, hiszen rengeteg a külföldi játékos náluk, akik hazautaztak és online oktatás keretein belül folytatják egyetemi tanulmányaikat. Ebből kifolyólag létszám hiányban szenvedett a csapat és már nem tudtak kiállni. A nevezésüket törölték, vele együtt a már lejátszott mérkőzéseiket is, így a tőlük megszerzett pontokat is. Amiből csapatunk is veszteséget könyvelhetett el.

A sorsolás kifejezetten nehéz, az utolsó három fordulóban idegenben játszik majd a csapat. A bajnoki cím sorsa szerencsére már korábban eldőlhetett. A kihívásokat sikerült jól abszolválni. A Harkány elleni és a pécsi oda-vissza mérkőzések ugyan nehéznek ígérkeztek, azonban ezeken a találkozókon is sikerült győztesen kikerülni a párharcokból. A bajnoki cím sorsáról gyakorlatilag az utóbbi két összecsapás döntött, ami még matematikailag ugyan nincs lezárva, de karnyújtásnyira vagyunk már tőle.

A mérkőzéseket jó gólarányokkal sikerült megnyerni. A februári újraindítást követően rendre volt legalább 7-8 gólnyi különbség az ellenfelekkel szemben. A következő Hosszúhetény elleni összecsapáson pedig a bajnoki cím sorsa is eldőlhet. Tavaly pont a járvány okozta lefújások miatt vették el a csapattól a bajnokság megnyerésének lehetőségét a szervezők, hiszen csak 1 győzelem kellett volna már hozzá. Ezúttal szeretnénk gyorsan összeszedni azt a maradék egyet és bezsebelni a várva várt aranyérmet.

Tóth Mário sorai:
Noha sokan azt gondolják, hogy ez a sorozat nem a keménységéről és nívóságáról híres, azért érdemes megjegyezni, hogy több olyan játékos is megfordul egy-egy csapat keretében, akik már számos NB1 ifi és NB1/b-s mérkőzés rutint tudhatnak maguk mögött. Éppen ezért is fantasztikus, amit Kispál Péterék képviselnek immáron több éve a ligában. A tavalyi idejekorán lezárt szezonban is 1 vereségnél tudtak maradni a srácok, azonban erre még a mostani kiírásban is sikerült ráemelni a tétet, hiszen a már jól összeszokott csapat most sem kegyelmez senkinek sem: 9 találkozóból 9 győzelmet jegyezhetnek fel maguknak. Mindenképpen elismerésre és figyelemre méltó a teljesítményük, főleg annak fényében, hogy mindenki szabadidejében, a sport iránt érzett szerelemből van ott az edzéseken és áll ki az ellenfelekkel találkozóról, találkozóra. Kispál Péter miközben ezt a cikket közösen írtuk szerényen meg is jegyezte azt ami szerintem tökéletes lezárása is egyben ennek a cikknek:

„Edzünk, csináljuk a dolgot, megisszuk a sört meccs végén, nyerünk ünnepelünk, ha vesztünk szomorkodunk. Aztán ennyi a történet. Mindenki dolgozik, csinálja a saját kis dolgát.”

Sok sikert kívánunk a csapatnak 2021.03.20-án a Hosszúhetény ellen. Előre a bajnoki címért!

Amennyiben kíváncsi vagy a csapat hétköznapjaira, úgy megtalálod őket a Facebook-on:

https://www.facebook.com/KomloiKC

Köszönjük Kispál Péternek a közreműködést!

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1