DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Verhetetlenek kézilabdásaink az aktuális szezonban (12.02.)

A Baráth Gyula irányította csapat, az éppen futó szezonban, eddig 100%-os. Nyolcból nyolc mérkőzést megnyerve, vezetik a baranyai bajnokság tabelláját.

kezi2019 1

Magabiztosan vonulnak majd el az ünnepekre Rendekiék, hiszen toronymagasan vezetik a bajnokságot, dupla annyi pontot szerezve, mint a második helyezett PEAC. Míg a pécsieknek 8, addig a komlóiaknak 16 pontjuk van az idei kiírásban.

Már a szezon legelején belevágtak a közepébe a srácok: rögtön egy pécsi csapat, a PTE-ÁOK Petőfi SE látogatott el Komlóra. Az örökrangadón 14-14-es félidő után a hazaiak örülhettek a végén. Egy igazi ki-ki meccs végén sikerült 28-26-ra diadalmaskodni az ellenfél felett.

A Harkány sem bizonyult ellenfélnek a DÖKE Komló számára. A félidő után 3 pontos komlói előny mellett (14-11) fordultak a csapatok, amire a végéig még sikerült rápakolni a hazaiaknak. A végeredmény 25-21 lett Deákék javára.

Két győzelem zsinórban. Ekkor még talán a legfanatikusabbak sem gondolták, hogy komoly erődemonstrációt fog tartani a DÖKE csapata az ősz során, és még további 6 sikert könyvelnek el decemberig.

Pedig így lett. A harmadik mérkőzésen a Bácskának momentuma sem volt a bányászvárosiakkal szemben. A 13 fős létszámból 11-en is eredményesek voltak. Már a félidőre is úgy mehetett le az ellenfél, hogy ne sok kedve legyen visszajönnie: 26-13-at mutatott az eredményjelző. A második félidőben aztán tovább hengerelt a Baráth-csapat: további 24 gólt lőve, félszáz találattal zárták a találkozót a hazaiak. A végeredmény: 50-22 lett.

kezi2019 3

Könnyű lenne azt mondani, hogy a csapat a folyamatos hazai pályás mérkőzéseknek köszönheti sikerét, azonban ez nem így van. Kemény védekezés és jó helyzetkihasználás jellemzi Deákék játékát.

A negyedik mérkőzésen a szomszédos Hosszúhetényt fogadta a csapat, és nem született meglepetés. 17-9-re húzott a szünetben a Komló, a második játékrészben pedig megduplázta góljainak számát a DÖKE. Ugyan a Hetény is rápakolt még egyszer annyit, de az kevés volt. 34-20-szal zárták a csapatok a napot.

Az ötödik mérkőzésen a hatodik fordulóban jöhetett a következő rangadó, ezúttal a PEAC ellen. Az előző két mérkőzéshez képest ezúttal egy szorosabb csatát vívott a két ellenfél. A szünetig megszerzett 4 gólos előny elégnek bizonyult a végéig, hiszen a meccs végén is ennyi maradt a két csapat között. 30-26 (18-14)

A sok hazai találkozó után, ideje volt egy idegenbeli összecsapásnak is. Nem kellett messzire menni, hiszen Pécsre vezetett az út. A Petőfi SE rövid kispadjának kis túlzással nagy szerencsére lett volna szüksége ahhoz, hogy partiban maradjon a Komlóval. Ennek ellenére még a félidőben vezettek a hazaiak (18-17) és a komlói erőfölény váratott magára a második játékrészig. (Mindezidáig csak az egyetemi csapat volt képes vezetni DÖKE Komló ellen egy félidő végén.) A mélyebb pad és a rotálás nagyobb lehetősége megmutatkozott a térfélváltást követően: Kispálék nem csak, hogy egyenlítettek és megszerezték a vezetést, hanem egészen 33-ig jutottak. A Pécs elfáradt, és 25 pontnál állt meg. A 8 pontos differencia pedig újabb 2 pontot jelentett a komlói gárdának.

kezi2019 2

November második felében Harkányba látogatottak kézilabdásaink. A félidőben 10 pont alatt tartotta ellenfelét a DÖKE (13-9), és a másodikban sem tűrt ellenmondást a harkányiakkal szemben. A Komló megduplázta góljait és további előnyre tett szert a végére. Aminek köszönhetően 6 pont volt a két csapat közötti különbség a végén: 26-20

December 1-én egy kérdés maradt már csak: Százszázalékos marad-e a Komló 2019 őszén, vagy csoda történik-e Bácskán.

A csapat nagyon egyben van. Minden mérkőzésen ellenállhatatlant nyújt, és megalkuvást nem tűrően törnek előre, támadnak és védekeznek. Az erőviszonyokkal az ősz utolsó meccsén sem volt probléma.

Bácskára látogatott el a csapat, ahhoz az egyesülethez akiket korábban 28 ponttal hagytak ott a bányászvárosiak. A laikusok szemében is egyértelmű volt a találkozót megelőzően, hogy ez kétségkívül a Komló meccsének kell lennie. A várakozásoknak megfelelően nem is alakult máshogy a találkozó, mint ahogyan az a nagykönyvben megvolt írva, hiszen nyertek a komlói küldöncök. Ugyan az előző találkozóhoz képest egy szolidabb eredmény született, de magabiztosságban és fölényben nem volt hiány. A félidőben 15-12 volt az állás, ami után még tovább növelte előnyét csapatunk: A végjáték 28-21-gyel zárult, ezzel pedig 100%-os maradt az alakulat és toronymagasan vezeti a tabellát.

kezi tabella2019

A bajnokság részletes eredményei a kézi szövetség oldalán érhetőek el.

A házi góllövőlistát Deák Róbert vezeti 30 találattal, amivel nyolcadik a bajnokságban.

 

Gratulálunk a DÖKE Komlói KC csapatának a fantasztikus őszi etaphoz, és sok sikerült kívánunk nekik előre is a tavaszi idényhez!

A csapat Facebook oldala IDE kattintva érhető el.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1