DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Spartan Race 2019 Kazincbarcika (10.06.)

2019.10.06-án Spartan Race-t rendeztek Kazincbarcikán. Egyesületünket Szarvas-Fekete Lilla képviselte a sprint táv Open kategóriájában.
 
Lilla Spartan Race3
 
Lilla beszámolója:
 
2019.10.06.-án egy igazán különleges versenyen vettem részt harmadmagammal, egy olyanon, amin többféle sportág ötvöződik, így kipróbálhattuk magunkat mind a futás, úszás, kúszás-mászás, és a súlyemelés területén. Ez a verseny a Spartan Race, amit több országban is megrendeznek, köztük Magyarországon is vannak időpontok évente három alkalommal. Többféle táv és kategória közül lehet választani, a versenyzők magas létszáma miatt a rajtok negyed órás etapokban zajlanak.
 
Ezt az izgalmas versenyt most Kazincbarcikán rendezték, így a kora hajnali indulás és a hosszú utazás volt az első nagy próbatételünk. A Sprint távon indultunk, amely 7,3 km hosszú volt, kb. 350 m-es szintkülönbséggel és 26 db akadállyal. Ezekből voltak kötelezően teljesítendő feladatok, de voltak olyanok is, amiket a sikertelen teljesítés után (csak egyetlen egyszer lehetett próbálkozni) 30 db 4 ütemű fekvőtámasszal (burpee) lehetett kiváltani.
Kategóriában pedig az Open kategóriában vettünk részt, ahol egyes akadályoknál segíthettünk egymásnak, sőt, külső segítséget is elfogadhattunk, illetve adhattunk másoknak is (pl. bakot tartani egy magasabb fal átmászása során), így ez előnyt adott mindenkinek egy-egy feladat sikeres teljesítéséhez.
 
Voltak feladatok, amik nekem egész könnyedén mentek (súlycipelés felfele hegyen, illetve sík talajon, súly húzása, hideg vízben úszás, sárban kúszás), voltak amik már nehezebben (magas rámpára való felmászás, akadályok átugrása), illetve volt olyan, ami anno ment volna, amikor falat másztam, de most nem sikerült végig, mivel kibillentem az egyensúlyomból, illetve az ujjaimban már nincs olyan nagy erő. Így hiába jutottam el a végéig, de a pálya végét jelző csengőt már nem tudtam megérinteni (pl. boulder falnál), akkor is ugyanúgy járt a 30 db büntető gyakorlat, mintha az elején csúsztam volna le
 
Fent az erdőben is voltak bőven akadályok, jó nagy sár is volt, több akadálynál várni is kellett, mivel feltorlódtak az emberek.
 
Amely akadályok egyáltalán nem mentek (pl. a karból való húzódzkodás, kötélmászás sáros kötélen), azokat kiváltottam a 30 db burpee-vel, így összesen a 26 db akadályból 5 db-ot kellett kiváltanom, így összesen 150 db burpee-t csináltam.
A karjaimban még mindig izomláz van. :)
 
Lilla Spartan Race1
 
A verseny végén még volt egy hideg vizes úszás is, mely kb. 100 métert jelentett a 12 fokos, 3 méter mély kazincbarcikai Csónakázó-tóban, majd utána még 4 db akadály várt ránk, illetve egy hideg patakon is át kellett gázolnunk, így a vizes ruhákban, vacogva kellett folytatnunk a megmérettetést, így a körülmények már igazán "spártaiak" voltak. Jól el is fáradtunk, így nagy öröm volt beérkezni a célba.
 
Összeségében izgalmas volt a verseny, a vége már nagyon kemény volt a hideg vizes ruhában, sőt, a levegő hőmérséklete is csak 13 fokos volt. A verseny végén kaptunk érmet és pólót. :) Elhatároztuk, hogy jövőre is kipróbáljuk magunkat, s ha minden igaz, akkor már egy kicsivel közelebbi helyszínen is lesz rendezve ilyen esemény.
 

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1