DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Mozgalmas évet zártak egyesületünk tagjai 2018-ban

Szorgalmas és eredményes évet zártak szakosztályaink. Futóink, kerékpárosaink, úszóink, gombfocisaink és kézilabdázóink idén is kitettek magukért.

32819572 10214413164935607 8498232092428075008 n

Futóink nagy szorgalommal vitték hírül a DÖKE nevet a különböző megyékben. Sportolóink bejárták az országot Budapesttől Kaposvárig, Pécstől Barcson át Orfűig, vagy éppen Pogányig, de minden nagyobb versenyen képviselték egyesületünk és városunk nevét is. Azonban saját versenyeinken is lelkesen gyűjtötték a kilométereket.


A KBSK sportpályán nyitottuk a futószezont. Áprilisban közel kétszáz fő állt rajthoz a Négy Évszak Futás tavaszi fordulójának távjain. A legnépszerűbb számokat a gyerek futamok jelentették. A Manó-maratont 24-en, a Törp-maratont 48-an, a Maratonkát pedig 49-en választották.


Még Áprilisban került megrendezésre a 2018 Másodperces futás is, ahol a futók ezúttal sem az érmekért rótták a köröket, hanem a körönkénti tombola jegyekért, hogy minél nagyobb esélyük legyen megnyerni a támogatóink által felajánlott ajándékok egyikét. Elképesztő létszám alakult ki, amire már az előnevezésekből is lehetett számítani. Összesen 212 fő körözött az Eszperantó tér és a Városház tér körül kijelölt 600 méteres pályán. Köztük rengeteg gyermek.


Júniusban folytatódott a Négy Évszak futósorozatunk. A nyári fordulót is nagy érdeklődés övezte. 172 indulót számoltunk a nap végén. A legnépszerűbbnek ezúttal is a gyermek futamok bizonyultak. Mint korábban, úgy most is befutóérmekkel vártuk a kicsiket, illetve minden versenyző kapott vizet és finom kekszet is frissítés gyanánt a Pécsi Keksz Manufaktúra jóvoltából.


A nyári szünet után Szeptemberben került megrendezésre a négy évszakot átjáró sorozatunk őszi fordulója. Érdeklődésben ezúttal sem volt hiány. 182 fő döntött úgy, hogy sportosan tölti el huszonharmadika délelőttjét. A kicsik lelkesedése töretlen volt. Talán nem túl nagy meglepetésre ezúttal is a gyermekek kategóriái voltak a legnépszerűbbek. A nap végére körvonalazódni látszódott az, hogy egy igen kiélezett utolsó forduló érkezik el majd Decemberben.


Az év utolsó hónapjának második napján összesen 150 elszánt versenyző döntött úgy, hogy a hideg, téli idő ellenére minket választ. A versenyekre várakozni illetve, az egyes számok között kiolvadni a KBSK épületének melegében lehetett. Gyermekből ezúttal sem volt hiány. A Kicsik az egész év során kitartóak és ügyesek voltak. Decemberben is lenyomták létszámban a felnőtteket. Mint az év során mindig, most sem maradhatott el a versenyek utáni frissítő víz és keksz.

 

Kerekpartura 2018 pusztabanya


Aktív évet zártak kerékpárosaink is 2018-ban.


Márciusban újraindultak egyesületünk ingyenes kerékpártúrái is. A bringások Húsvétkor taposták először együtt a pedált Pusztabánya irányába. Az év során sok száz kilométert tettek meg a drótszamaras vándoraink, akik összesen nyolc alkalommal túráztak együtt. Voltak kétszer Pusztabányán, többször Orfűn, egyszer Abaligeten, meglátogatták a Dombay tavat, kiruccantak Óbányára az évet pedig Püspökszentlászlón zárták. A kezdeti érdeklődés a nyárra alább zuhant, ami talán köszönhető egy kicsit a nyaralás időszakának is, viszont az őszre újra egymásra találtak kerékpárosaink. A legkisebb létszám 3 fő volt, míg a legnagyobb társaság az októberi Pusztabányára tartó túrára alakult ki, amikor is 17 fő járta a Mecseket együtt. Itt külön öröm volt látni két kisgyermeket, akik utánfutós gyerekülésben jöttek velünk.


Idén is megrendezésre került a Jó Szerencsét Kerékpártúra, ami ezúttal is a Komlói Napok programsorozatának része volt. A nevezők több táv közül is választhattak, a 25km-es túrától kezdve az 50-es és a 75-ös bringázáson át, a 100-as körig. Összesen 72 fő taposta Szeptember elején a pedálokat.


Szektorlabdásaink és kézilabdázóink is sikeres évet zártak.


A gombfocisok közül Fülöp Elemér eredménye emelkedik ki a legjobban. A DÖKE versenyezője VB aranyérmes lett a magyar válogatottal Lisszabonban, míg egyéniben a hatodik helyet sikerült megszereznie a novemberi világversenyen.
Október végén a DÖKE csapata is dobogót ünnepelhetett, akik másodikak lettek az Országos Bajnokságban. Az utolsó fordulóban remek játékot produkálva veretlenül zárták a napot. 8 győzelem és 1 döntetlen állt a csapat neve mellett.


Kézilabdásaink Májusban megnyerték az előző szezon NB3-as kategóriáját. A bajnokcsapat második helyen jutott be a rájátszásba, és meg sem állt a hármas döntőig. Az év során 13 győzelmet értek el, mindössze 3 vereség mellett. Csak a Harkány előzte őket meg őket egy győzelemmel. A szezon utolsó napján aztán előbb a Harkány csapatát győzték le 19-17re, majd a Bácska következett, akik ellen 30-26ra diadalmaskodtak és bajnokok lettek.
Baráth Gyula csapata az aktuális kiírásban 4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel jelenleg a harmadik helyen áll.


ELEVEN úszóklubunk is bőséges éremgyűjteményt tudhat magáénak az év során. Ignácz Vendel tanítványai szorgalmasan járják az ország versenyeit, ahonnan mindig éremmel térnek haza a gyerekek. A lelkesedéssel nincs gond a fiatalok körében, hiszen megannyi gyermek úszik aktívan és jár versenyekre is folyamatosan.

2018-ban rengeteget lehetőség nyílt Komlón a sportolásra, és nem lesz máshogy ez 2019-ben sem. Sok szeretettel várunk Mindenkit jövőre!

Évösszegző képmix videónk itt tekinthető meg.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1