DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Szektorlabda: Tőserdő Kupa – 4 komlói induló – 4 érem (11.16-17.)

A rekord számú nevezőt felvonultató mezőnyben eredményesen szerepeltek a komlói indulók – 1 arany, 2 ezüst és 1 bronzérmet gyűjtöttek be Lakitelken.

 A verseny házigazdája, Nagy Attila a Hírős Kecskemét klubvezetője hosszan és kitartóan promotálta a rendezvényt, ennek is köszönhető, hogy a hagyományosnak számító Tőserdő Kupa rekordot döntött a nevezők számában – összesen 52 játékos állt az asztalokhoz a két nap során. A Lakitelki Népfőiskola tágas, jól bevilágított terme ismét kiváló körülményeket biztosított a résztvevőknek. A DÖKE Komló most Fülöp, Trecskó, Trischler és Gyozsán révén képviselte magát az egyéni viadalon. A mezőny kifejezetten erős volt, amit a 16 I. osztályú és 14 II. osztályú nevezés jelzett.

Nem túl gyakori, hogy az első napi selejtezőt svájci rendszerben bonyolítják le, de itt most a nagy létszám és a rendelkezésre álló kevés idő miatt erre került sor. A 46 fő 7 kört játszott le és innen lehetett bekerülni a másnapi 10-es döntőbe. A komlói játékosok nem épp a legjobb napjukat fogták ki. Az már az utolsó, 7. forduló előtt eldőlt, hogy senkinek sincs a komlóiak közül sorsdöntő mérkőzése, az első 10 hely távol került tőlük most. Az élen Mártonfi végzett 11 ponttal, a két jobb 9 pontos került még a 10 közé, Trecskó 8, Fülöp és Gyozsán 6, Trischler 5 pontot gyűjtött. Különösen Fülöp formahanyatlása meglepő, az ő szintjéhez képest nagyon hihetetlen eredményeket produkált, pedig előzetesen neki volt a legnagyobb esélye a döntőbe jutásra – nem csak a komlóiak közül – hiszen vezette az országos ranglistát a verseny előtt.

toserdo2a

Másnap Fülöp a kiesett I. osztályúak között a vigaszágon indult, a többiek az osztályos versenyeken. Elemér már valamivel jobban és eredményesebben játszott, a 2. helyet szerezte meg a vigaszversenyben. Trecskó is előrébb lépett előző napi teljesítményéhez képest. A II. osztály mezőnyét ugyan megnyerte, ráadásul kapott gól nélkül (!), de a versenykiírás alapján a legjobb 10 közé jutott 2 játékos közül az előrébb végzővel (Góbi István) még egy külön döntőt kellett játszania. Itt sajnos a szétlövésben alul maradt, így most a 2. hellyel kellett beérnie. A III. osztályban 10 fő indult, szerencsére Trischler és Gyozsán elkerülte egymást a két csoportban. Robinak kifejezetten jól ment, veretlenül, 10 ponttal végzett csoportjában az élen. Gyozsán is jól kezdett, de a végén betlizett. Mivel körbeverések sorozata történt a csoportjában, a végén jól jött ki belőle, a 2. helyre futott be 6 pontjával. Ez azt jelentette, hogy az elődöntőben Trischler-Gyozsán komlói házirangadóra került sor! Itt Zolinak nyílt sisakkal kellett játszania, mert egy döntetlen is Trischlernek kedvezett volna. Így Robi játszhatott nyugodtabban, 3-1 arányban bizonyult jobbnak és jutott megérdemelten a döntőbe. Trischler a döntőben is magabiztosan kezdett, és 2-1-re győzött is, megnyerve a III. osztályt. Gyozsán a bronzmeccsen 0-0-t játszott Váradival, jött a szétlövés, melyben Zoli egyszer betalált, ezzel eldöntötte a bronzmeccset – nagy áttörés ez számára, hiszen első egyéni serlegét szerezte meg ezzel.

Kiváló körülmények, jó hangulat, szép komlói éremtermés – nem kellett most több a sikeres hétvégéhez, bár az biztos, hogy a ranglistát vezető, idei OB győztes Fülöp lényegesen többet várt magától, mint a vigaszág 2. helye. A naptár utolsó versenye a Tesi rendezésben december 1-én lesz, ahol a Tízek között Fülöp szerzett jogot az indulásra, és a Palota Kupára is lesz néhány komlói nevezés.

A verseny eredményei IDE kattintva tekinthetőek meg.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1