DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Szektorlabda NB1:  Élen a DÖKE Komló az 1. forduló után (01.29.)

Esélyeshez méltón kezdtek a baranyai gombozók az élvonal korai nyitányán.  

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Az utóbbi évek megszokott versenyhelyszín sorrendjével ellentétben Lakitelken került megrendezésre az NB I. 1.  fordulója. 2019-ben volt utoljára teljes NB I-es szezon, reméljük idén már újra 4 kört játszanak a csapatok. A 2020. elejére összeállt Szendrey, Pákai, Fülöp, Trecskó, Major ötösfogat az egyéni ranglista pontszámok alapján a legerősebb csapat, de természetesen az asztalok mellett nem a korábbi eredmények, hanem a játékosok döntik el a sorrendet. 

A kezdés jól sikerült, a szoros győzelmet (5-3) a Mundiál ellen két 7-1 követte (Tesi II, Marosvásárhely), a folytatásban a Vác elleni 5-3-mal 4 mérkőzés után is hibátlanul álltak Fülöpék az élen. A masszív Kecskemét elleni 4-4 volt az első pontvesztés, a Józsefvárost most magabiztosan győzték le a komlóiak (6-2), majd a jó formában lévő Szeged vette el a veretlenséget. Gyors javítás a Tesi I. elleni 6-2-vel, majd a Vasi GE csapatával elért döntetlennel zárta a játéknapot a DÖKE Komló.

Az NB I. élcsoportjának állása az 1. forduló után:

  1. DÖKE Komló 20 pont
  2. Testvériség I 18 pont 
  3. Szeged 16 pont
  4. Vác 15 pont
  5. Kecskemét 14 pont

Az NB1 eredményei IDE kattintva érhetők el.

Kiválóan kezdett csapatunk az első körben, értékes ez az 1. hely, mert nagyon szoros a mezőny, kis különbség van a csapatok között. A fentebb említett egyéni pontok alapján csak két csapat van 400 pont alatt, a Komló 508,5 pontos átlaga a legjobb, csupán 15 ponttal van kevesebbje a Testvériségnek. Ezen számok azt jellemzik, hogy igen kiegyensúlyozott, erős mezőnyben sikerült 6-2-1-es mutatót elérni, amelyre lehet alapozni a folytatásban. A jó eredményből mindenki kivette a részét, Fülöp Elemér veretlenül zárt, Trecskó Jani most kicsit szerénykedett a pontgyűjtéssel, a kevés edzés nyomott hagyott játékán. A következő forduló áprilisban, a fővárosban lesz.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1