DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

17 fő kerékpározott együtt júliusi túránkon (07.28.)

Nem kegyezett az időjárás bringásainknak. Az Erdősmecskére tartó túrán Pécsváradig jutottak túrázóink, ahol egy hosszabb esőszünet után már Komló fele kellett venniük az irányt.

julius bringa1

Vasárnap minden a bringázásról szólt Komlón, ugyanis egyesületünk túrája vezette fel a Skoda Cycling Challange komlói nagydíját. A túrára érkezettek külön indításban részesültek a rajtkapu alatt, illetve a társszervezők biztosítottak minden túrakerékpárosnak izo italt és müzliszeleteket is.

A 16 fős társaság Zobákpuszta irányában hagyta el a várost. Az emelkedő után Hosszúhetény következett ahol csatlakozott hozzájuk egy pécsi társuk is, így kialakítva a 17 kerékpárosból álló csapatot. A régi 6-os úton hamar eljutottak vándoraink Pécsváradra, ahol egy sütis pihenőt tettek. A szünet hosszabb lett a tervezettnél, hiszen eleredt az eső. Úgy egy órás nasizás és tanakodás után, a bringások többsége végül úgy látta, hogy jobb ha hazaindulnak. 2 fő még maradt Pécsváradon ebédelni, pécsi társunk a megyeszékhely fele vette az irányt, egy elszánt bringás pedig úgy döntött, hogy az eső ellenére is neki vág az Erdősmecskére tartó útnak. A megmaradt 13 fő pedig belevetette magát a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetbe.

A gyönyörű erdei utas szakasz mindig valóban szép, de eső áztatva aztán pláne. A hazaút előbb Pusztabányát érintette utána Zobákpusztát. Innen már csak egy röpke gurulás kellett a sporttársaknak, hogy visszaérjenek Komló belvárosába.

julius bringa3

Köszönjük a Zengő Sportegyesületnek a felajánlott frissítő izo italokat és müzliszeleteket, illetve Minden résztvevőnek, hogy velünk tartottak.

Találkozunk legközelebb, az augusztusi túráinkon.

Képek

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1