DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Családi kerékpártúrát tartottunk Orfűre (06.29.)

2019.06.29-én 6 bringás, köztük 3 gyermek vágott neki az Orfűre tartó útnak. Ketten elektromos kerékpárral ékeztek.

orfu0629 3

A 6 fő az Altáró utcán indult el Mecsekjánosi irányába, aztán a falu végétől már bringás vonalon folytatták útjukat egészen Magyarszékig. Ott előbb egy frissítő kulacstöltés következett az útba eső kútból, majd jöhetett a főutas szakasz. Előbb Barátúrra majd Magyarhertelendre.

A hertelendi emelkedő mindig tartogat magában kihívásokat, de túrázóinknak szinte meg se kottyant. A gyerekek és a felnőttek is ügyesen és kitartóan vették a dombokat. A tervezettek szerint, másfél óra alatt érték el Orfűt. Kifejezetten ügyeltünk rá, hogy egyben maradjon a társaság, így nem is volt nagy a tempó és mindig megvártuk egymást egy-egy leejtőt követően.

Az orfűi megérkezést követően két társunk úgy döntött, hogy ők tovább mennek Abaligetre, majd úgy vissza haza, hogy egy kicsit kikerekítsék a napi távjukat. A maradék négy fő egy kellemes hangulatú és finom ebéd mellett beszélték át a bringás terveket és az egyéb vicces sztorikat. Közben az asztalhoz csatlakozott hozzájuk két hosszúhetényi ismerős is, akikkel lenn találkoztak.

Az izgalmas hazaútra már csak hárman indultak el vándoraink. Egy gyerkőc úgy döntött, hogy kocsival tér haza.

A trió ezúttal nem a hétköznapi utakat választotta arra, hogy hazajusson. Jöhetett Kovácsszénája, az erdő és a fák rengetege. Izgalmas ösvényeken, a fák között benn az erdőben kacskaringózva jutottak le Magyarhertelendre a bringások. Ám még ezután is lehetett kanyarintani egyet a dolgokon: Magyarszékről ismét a poros utakat választották a kerékpárosok, ami után Körtvélyesben tértek vissza Komlóra. Ugyan igencsak fordulatosra ígérkezett a hazaút, ám a táv így közel 5km-rel lett rövidebb. Ugyan a táv kisebb lett, de az élmények nagyobbak: csodaszép erdőket és tájakat láthatott hármasunk.

orfu0529 2

A családi túránk igazi családi hangulatban telt el köszönhetően a kis létszámnak, melynek varázsa mindig jó alapot tud adni a hangulatnak.

Sok szeretettel várunk Mindenkit a következő kerékpáros túráinkon!

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1