Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115906
Facebook

Szektorlabda páros OB 2015

DÖKE sikerek a szektorlabda páros országos bajnokságon (03.28)

A 2015. évi Páros OB-t a Fülöp Elemér - Trischler Róbert páros nyerte, míg Takács Zoltán és Major István párosa a 6. helyen végzett a 19 párost számláló mezőnyben.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Érdekesség, hogy Fülöp-Trischler páros először versenyzett együtt, bár ez egyáltalán nem látszott teljesítményükön: magabiztosan megnyerték a versenyt! A Takács-Major páros pedig az előkelő 6. helyen végzett.

Március utolsó hétvégéjén, Budapesten került megrendezésre az idei évi Páros Országos Bajnokság. Az már sajnos nem meglepő, hogy nem éppen ideális körülmények között. A 19 párost számláló, erős mezőnyben a komlói színeket az először összeálló Fülöp Elemér – Trischler Róbert, valamint a már összeszokottnak bátran nevezhető Takács Zoltán – Major István páros képviselte.

A páratlan létszám miatt a rendezőség a nem túl népszerű svájci rendszert választotta a lebonyolítás módjának, 9 forduló után hirdettek győztest. Fülöpék gyorsan játékba lendültek, kezdésként 4 győzelmet arattak, míg Takácsék 3 döntetlennel és 1 vereséggel kezdtek. Elemér és Robi játéka olyannyira összecsiszolódott, hogy e remek formát a verseny végéig megtartották! A 7 győzelem és 2 döntetlen azt jelentette, hogy veretlenül nyerték meg a versenyt. A bajnoki cím sorsa már 8., utolsó előtti körben eldőlt – behozhatatlan előnyre tettek szert. A verseny második felében Takácsék is elkezdtek eredményesebben szerepelni: 2 győzelemmel és 5 döntetlenjükkel felzárkóztak a 6. helyre. A sok döntetlenből nem keveset kellett volna győzelemre fordítani ahhoz, hogy a dobogós helyekbe bele tudjanak szólni – ez most nem sikerült.  

A 2015. évi Páros OB végeredménye:

1.    Fülöp Elemér – Trischler Róbert (DÖKE Komló)        16 pont
2.    Szatmári Tamás – Lukács Viktor (Testvériség)        14 pont
3.    Horváth Dénes – Szili Balázs (Józsefváros)            14 pont

6. Takács Zoltán – Major István (DÖKE Komló)              9 pont

Természetesen elégedetten indultak haza a DÖKÉ-sek, jó volt újra bajnoki címet ünnepelni. Ezzel Fülöp már háromszoros országos bajnok lett a páros szakágban, hiszen 2008-ban és 2012-ben Gyozsánnal tudott nyerni. Külön öröm, hogy Trischler Róbert megszerezte első bajnoki címét! Nagyon megérdemelt siker ez, hiszen játéka egyre érettebb, mind a szektorozás, mind taktikai repertoár tekintetében is. Fejlődése nem csak klubtársai, hanem az ellenfelek körében is elismert. A mostani sikert segítette az is, hogy a versenyt megelőzően az edzések végén páros mérkőzésekkel készültek játékosaink. A szombati Páros OB-t követő vasárnapi Magyar Kupa egyéni versenyen időpont nehézségek miatt nem tudott most komlói versenyző részt venni.

Eredmények


Balról a 6. helyezett Takács-Major páros, jobbról az OB győztes