Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115910
Facebook

Szektorlabda NBII: nem szakadt le a DÖKE

Szektorlabda NB II: nem szakadt le a DÖKE Komló II. (03.07-03.08.)

Az NB III-ban tavaly legjobb fel nem jutó, bronzérmet szerző DÖKE Komló II. csapatát kérték fel az NB II-es szereplésre a visszalépő Kecskemét II. helyett. Balla hiányzása miatt a cél az volt, hogy ne szakadjon le a csapat – ezt sikerült teljesíteni.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Már 2014-ben is felkérték a DÖKE Komló II. csapatát a II. osztályú szereplésre, akkor is visszalépés miatt. Mivel akkor ez kb. 1 héttel a versenykezdés előtt történt, nem tudtuk vállalni a szereplést. Idén ismét ugyanez a helyzet állt elő, ám most korábban jött a kérés, ezért is tudtuk vállalni a magasabb osztályban való szereplést. Viszont a legjobb játékos, az NB I-es gárda idén 5-ik számú játékosa, Balla Antal nem tudott a csapattal tartani, így a Trischler, Steller, Kelemen, Gyozsán kvartettnek végig kellett játszania a két játéknap 9 mérkőzését, ami 18 egyéni meccset jelentett.

Az első játéknap 5 mérkőzésén a várakozásnak megfelelően nem sok babér termett csapatunk számára. Mint utólag kiderült, többnyire a később a fordulót az élbolyban záró csapatokkal kellett megküzdeni csapatunknak. Nem tudtunk meglepetést okozni a tavaly még NB I-es Csokonyavisonta ellen, és az igen erős, sok játékosát az NB I-ben is pályára küldő Szeged II. ellen. Nem volt meglepő a Marosvásárhely elleni vereség, a tavalyi NB III-as döntőben nagyon jó csapatot ismertünk bennük, sajnos most sem nehezítettük meg igazán a dolgukat. A nap nyerhető mérkőzései közül a Mundiál II. ellen sikerült megszerezni első győzelmünket (10-6). Az ESE II. ellen is megvolt minden esély a pontszerzésre, de sajnos most igen szoros meccsen 9-7 arányban alul maradtunk, igen bosszantó volt ez a vereség. A második játéknapon kezdésként pont azt a derbit sikerült megnyerni, amelyiknél ezt a legkevésbé vártuk. Jobb erőkből áll a Palotai-Csokonai, mint amit a végső helyezésük mutat, ellenük a 9-7-es sikernek nagyon örültünk. Ez lendületet kellett volna, hogy adjon csapatunknak, ám két igen keserű vereség következett. Az ESE III. már az NB III-ban is nagyon megizzasztott minket, most is csak 9-7-re kaptunk ki. Az előzetesen nem túl acélosnak vélt Modern SE elleni fiaskó több mint csalódás volt. Ha csak Trischler és Gyozsán 100%-ra hozza a kört, akkor nyerünk, de a ha… kezdetű mondatok a gombfociban sem érnek semmit, 11-5-re kikaptunk. A végén hatalmas küzdelemben sikerült a Rózsadomb csapatát 9-7-re legyőzni. Ez azt jelentette, hogy egymás elleni eredményekkel a három 9 pontos csapat közül a Komló II. zárt a 6. helyen.   

Az NB II. állása az 1. forduló után:


Az előzetes esélylatolgatásoknál egyöntetű vélemény volt, hogy minden idők egyik legkiegyensúlyozottabb NB II-es csapatbajnoksága várható. Ez a várakozás be is jött, izgalmasan alakultak az események. A DÖKE Komló II. csapatánál ideális esetben 4 győzelemmel terveztünk, most eggyel kevesebb sikerült. Mivel a közvetlen vetélytársak sem voltak sokkal szorgalmasabbak a pontok gyűjtögetésében, ezért a minimális célt sikerült elérni, nem szakadtunk le a kiesés ellen küzdő mezőnytől. 2013-ban ugyanebben a szakaszban 7 pont szerepelt a Komló II. neve mellett, ami akkor a 9. helyre volt elég. Akkor kiesés lett a vége. Most joggal bízhatunk abban, hogy az őszi 2. (és egyben befejező) körben Balla Antallal kiegészülve sikerül további 4 győzelmet szerezni, 21 ponttal már biztos lehet a bent maradás. Az egyéni teljesítményekről néhány szót. Ebben a körben a felső (1-2) pályások az alsó pályások (3-4) ellen játszottak. Ezt figyelembe véve, mindenki szerezhetett volna kicsivel több pontot is. Különösen igaz ez a felső pályán játszó, így is legjobb komlói Trischlerre (55,6%) és Gyozsánra (47,2%), hiszen nekik elvileg gyengébb ellenfelek jutottak. Steller 38,9%-a és Kelemen 27,8%-a is lehetett volna jobb is, de a 3 győzelemhez ők is hozzá tették a magukét, utóbbi győzelme a Rózsadomb elleni diadal kulcsa volt. Érdekes volt látni, hogy egyes esetekben mennyire tartottak csapatunktól. Ellenünk igyekeztek a legerősebb összeállításban pályához állni a fővárosi csapatok. Később meglepődve tapasztaltuk, hogy volt, aki az ellenünk lejátszott meccsét követően játszott már a csapatban, vagy éppenséggel távozott is a helyszínről. Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hiszen ez minden csapatot egyformán zavart, hogy elképesztően gyengén megvilágított teremben rendezték meg a versenyt. Következik, sajnos ugyanitt, a Páros OB…     

Kelemen támadást vezet

 

Trischler a felezővonal felé passzol hátulról

 

Eredmények