Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115904
Facebook

Szektorlabda NBI záróforduló 2014

Szektorlabda NB I.: Ezüstérmes lett a címvédő DÖKE Komló(11.08)

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a jelentős előnnyel érkező Testvériség csapata nyerte az idei NB I-es csapatbajnokságot, a legutóbbi két év győztesét, a címvédő DÖKE Komlót megelőzve.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Az NB I. utolsó fordulójában a házigazda DÖKE Komló, a Közösségek Házában látta vendégül az első osztály mezőnyét. A nagy kérdések már-már a forduló előtt eldőltek, a dobogón és a kieső helyen állók sorrendjében nem volt várható sok változás, helycserékre csak matematikailag volt már esély, mivel nagy volt a pontkülönbség az érdekelt csapatok között. A baranyai csapatból hirtelen betegség miatt Balla Antal hiányzott, így Fülöp, Szendrey, Major, Takács, Trischler összeállításban álltak asztalhoz.

Tudat alatt a komlói játékosok számára is egyértelmű volt, hogy az éllovas „Tesi” már megmarkolta a díszes serleg míves fülét, de azért mindent beleadva, elszántan kezdték a szombati fordulót. Sajnos a gépezetbe már az elején porszem került, váratlan, balszerencsés döntetlent értünk el az ESE ellen. Nem valószínű, hogy ezen múlt, de a fővárosiak ragaszkodtak egy létező szabályhoz, így nem abban a felállásban játszottunk ezen a mérkőzésen, ahogy elterveztük. Más csapatok ezzel a szabállyal – kétszer ne játsszon egymás ellen ugyanaz a játékos az idény folyamán – vagy nem foglalkoztak, vagy rugalmasan kezelték. A kétes, nem minden helyzethez alkalmazkodó szabály újragondolását ígérte a szövetség elnöke. A vetélytárs nem hibázott, így rögtön 10 pontra nőtt a hátrány. A mezőny tagjai ebben a fordulóban sem tudták legyőzni a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Testvériség csapatát – mindössze egy döntetlent ért el a Kecskemét I. ellenük – így utcahosszal, a forduló előtti 8 pont előnyüket 11 pontra növelve, megérdemelten nyerték meg a 2014. évi NB I.-et. Külön kiemelendő, hogy a 36 bajnokit veretlenül vívták meg, ez is a mutatja, hogy mennyivel voltak jobbak mindenkinél.

Az NB I. végeredménye:
1.    Testvériség        94 pont
2.    DÖKE Komló       83 pont
3.    Vác                     63 pont            

A DÖKE Komló 7 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség mérleggel zárta ezt a fordulót, ami igen jó eredmény. Az utolsó fordulóban a Testvériséget majdnem megfogtuk, a félidőben még a vezettünk ellenük. Aztán a végére 3 párnál is döntetlen lett a vége, míg egy asztalnál a „Tesi” játékosa győzött, így igen szorosan mérkőzésen maradtunk alul. Az egész idényben jól szerepeltünk, talán az első forduló sikerült kicsit gyengébben. Kiemelkedő teljesítmény volt Szendrey Tiboré, aki szinte teljesen hibátlanul teljesített ebben a fordulóban is, elnyerve a Pontkirály címet a mezőnyben. Beszédes az az összevetés, hogy az ugyanilyen módon lebonyolított 2012-es bajnokságban is 83 pontot szerzett a DÖKE Komló, azzal akkor 10 pont előnnyel bajnok lett csapatunk, történetesen akkor a Testvériség előtt. A fővárosiak addig-addig erősítették a csapatukat, amíg az jobb lett, mint a komlói csapat. Kezdőcsapatuk minden tagja a ranglistán az első 10-ben van, nálunk ezt Fülöp és Szendrey mondhatja el magáról, a többiek a 30-50. hely között állnak.  Ez a különbség most erőteljesen kijött a pályán is, ennek ellenére örülünk a magabiztosan megszerzett ezüstérmes helyezésnek, tovább gyarapítva éremgyűjteményünket.  

Eredmények

 

2014. bajnoka, a Testvériség csapata a vándorserleggel

 

Szendrey a kapusát helyezi az ellenfél lövéséhez

 

Trischler kapuralövése, mellyel gólt szerez Magyar ellen

 

Fülöp saját térfelén kezdi építeni a támadást