Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115907
Facebook

Szektorlabda NBI 2. forduló 2015

Elolvadt a továbbra is élen álló DÖKE Komló NBI-es szektorlabda-csapat előnye (05.09)

Az első körben jelentős előnnyel élre álló Komlót most megzavarták a nem éppen ideális pályaviszonyok, így a címvédő Testvériség befogta a baranyai gombozókat, akik az egymás elleni eredménnyel még őrzik az 1. helyet.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Takács nélkül, de Trischlerrel vágott neki a szokásos komlói kvartett (Szendrey, Fülöp, Major, Balla) az NB I. Budapesten megrendezett 2. fordulójára tartó útnak. Általában nem szoktunk túl sokat foglalkozni azzal, hogy milyen helyszínen, milyen körülmények között kerül sor a versenyre, de most kivételt kell tennünk. Nem az első alkalommal került sor versenyre ezen a józsefvárosi helyszínen, de egyik alkalommal sem távoztunk elégedetten. A terem nem jól megvilágított, illetve nem egyenletesen, van több pálya is, amely felett a világítótestben hiányoznak az izzók, illetve nem égnek. A pályák nagyon gyorsan elkezdenek tapadni, illetve egy-két pálya minősége is kritikus, ezek nem éppen ideálisak az építő jellegű gombfocit játszóknak. A komlóiak pedig szeretik és tudják is építeni a játékot. Kicsit hasonlítva a nagypályás, igazi labdarúgáshoz: ott is a gyenge minőségű, göröngyös pálya a gyengébb képességű csapatnak kedvez, a technikás csapat szenved rajta.

Mindent nem a körülményekre hárítva, összességében erős közepes mérleggel zártuk a 2. fordulót, a 9 mérkőzésből 4 győzelem és 3 döntetlen elérése mellett 2 vereséget szenvedtünk. A negatívum, hogy vereséget ismét két középmezőnybeli csapattól, a Váctól és Mundiáltól szenvedtük el – ez paradox módon egyben szerencse is, rosszabb lett volna, ha a közvetlen riválisainktól kapunk ki. Pozitívum, hogy az utolsó mérkőzésen az igen eredményes játéknapot letudó, velünk szembeni 7 pontos hátrányát ledolgozó Testvériség ellen döntetlent értünk el, így továbbra is a dobogó tetején van csapatunk, mivel az előző, számunkra sikeresebb fordulóban legyőztük őket.

Az NB I. élcsoportjának állása a 2. forduló után:

1.    DÖKE Komló        38 pont
2.    Testvériség         38 pont
3.    Józsefváros I.     29 pont
4.    Kecskemét          28 pont
5.    Mundiál               28 pont

Az elmúlt két év bajnokai, a Komló és a Testvériség elhúztak a mezőnytől már két forduló alatt is. Rátekintve az NB I-es fordulók egyéni eredményeire, az élen a jó komlói szereplés két meghatározó játékosa, Szendrey Tibor és Fülöp Elemér áll az élen igen imponáló mérleggel, mivel mindketten a maximálisan begyűjthető pontok 83,3 %-át szerezték meg. Az NB I-ben folytatás szeptemberben Szegeden, novemberben Komlón – mindkét helyen sokkal jobb pályákon, mint a fővárosi helyszínen az első két fordulóban. Majd ott kiderül, hogy valóban befolyásoló tényező-e a pálya és a megvilágítás.    

A 2. forduló eredményei itt megtekinthetőek.