Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115903
Facebook

Repülőrajt az NB I-ben

Szektorlabda NB I.: Repülőrajtot véve vezeti a mezőnyt a DÖKE Komló (02.14)

A legtöbben azt várták, hogy a tavaly 36 mérkőzést veretlenül megvívva, újdonsült címvédő Testvériség ott folytatja ahol abbahagyta – ismét első lesz. Most azonban a DÖKE Komló csapata nyújtott kiemelkedőt, veretlen maradt az első körben.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

A baranyai gombozók háza táján nem volt létszámbeli változás, csak annyiban tér a csapat a tavalyitól, amennyi az egyéni ranglistának köszönhető. A szabály ugyanis az, hogy az aktuális bajnokságban a csapatok alapfelállásának egyezni kell az adott év eleji ranglistán elfoglalt helyezésekkel. A komlóiak esetében ez most azt jelentette, hogy a ranglistát vezető Szendrey került az 1. pályára, Fülöp pedig a 2. pályára valamint 3. pályán játszó Major és a 4. pályás Takács mellett Balla lett az 5. számú játékosunk. A budapesti 1. fordulóra Takács és Trischler sem tudott a csapattal tartani, így Balláéknak kellett végigjátszani csere nélkül a játéknapot. Nem voltak ezek kedvező előjelek, főleg, ha még idevesszük azt is, hogy csapatunk néhány perccel csak a tervezett kezdési időpont után esett be – ezúton is köszönjük a mezőnynek és a szervezőknek, hogy vártak a kezdéssel.  

Az előzmények nem zavarták meg a csapatot, bár az első mérkőzést az újonc Újkori Táltosok ellen be kell, hogy valljuk némi szerencsével megspékelve sikerült 5-3 arányban megnyerni. Az újonc teljesítménye volt a játéknap nem várt meglepetése, több rutinos, élmezőnybe tartozó csapatot elkaptak, például óriási meglepetésre a bajnok Tesit is legyűrték. Ez utóbbi nem jött rosszul a komlóiak számára, mert Szendreyék szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, olyannyira, hogy a játéknap utolsó fordulója előtt csak két döntetlen (Szeged, Kecskemét) szerepelt a nevük mellett, a többi mérkőzést mind megnyerték. A szükséges önbizalommal felvértezve várták az utolsó körben a Testvériség elleni rangadót, mely mérkőzésre minden komlói remek formát időzített, így magabiztosan, 7-1 arányban győzték le a legfőbb riválist – ez igazi férfimunka volt!!!

Az NB I. állása az 1. forduló után:
1.    DÖKE Komló          23 pont
2.    Józsefváros I.       18 pont
3.    Mundiál                 16 pont
4.    Testvériség           16 pont
5.    Újkori Táltosok      16 pont  

Igen lendületes, biztató rajtot vett csapatunk a 2015-ös idényben, a veretlenség a 7 győzelemmel és 2 döntetlennel több, mint jó teljesítmény, a körbeverések miatt előnyös a pillanatnyi helyzet. Azt látni kell viszont, hogy hasonló mérlegre egy-egy fordulóban több csapat is képes. A végelszámolásnál az dönt, hogy ki hányszor tud kiemelkedőt nyújtani. Az is segíthet a következő fordulókban, hogy ismét a DÖKE Komló hátát nézi a mezőny, és lehetnek olyanok, akiket ez frusztrál – hiszen a tavalyi évet leszámítva ez sokszor előfordult már.   

Eredmények
 

Fülöp Elemér kapura lő