Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115905
Facebook

Komlói házi döntő a Budapest Bajnokságon

Komlói házi döntő a Budapest Bajnokságon: Szendrey-Fülöp 1-0 (02.15)

A kitűnően sikerült NB I-es játéknap után jó hangulatban versenyeztek csapatunk tagjai a másnapi Budapest Bajnokság egyéni versenyen. Az erős mezőnyben Szendrey és Fülöp jutott be a döntőbe.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

A Budapest Bajnokságon sokan vettek részt azok közül, akik az előző nap játszottak az NB I-es csapatbajnokságban. A 37 fős mezőnyben NB I-es csapatunk tagjai képviselték a komlói színeket.  A viadal magas színvonalát jól jellemzi, hogy 21 I. vagy II. osztályú játékos volt a nevezettek között.

A verseny első szakaszát svájci rendszerben játszotta le a teljes mezőny. Jó formában játszó játékosaink közül az 5. forduló után Fülöp, a 6. forduló után Szendrey, az utolsó, 7. forduló után Balla jutott be a főverseny legjobb 8 játékosa közé. Major ebben a szakaszban nagyon visszafogottan termelte a pontokat, így a II. osztályúak mezőnyébe jutott, ahol 5. helyen végzett. Nézzük, mi történt a főversenyben érdekelt három komlóival. A legjobb 8 közé jutók két csoportban folytatták a küzdelmeket. A tét nem más volt, mint az, hogy a csoportgyőztesek egyből döntőt játszhattak, a második helyezettek pedig a bronzéremért léphettek asztalhoz, és hasonló helyosztókkal dőlt el a többi helyezés sorsa. Balla Antal lendülete elfogyott ekkorra, így neki be kellett érnie a 8. hellyel, ami egy ilyen erős mezőnyben jó teljesítményként értékelhető. Elemér és Tibi a csoportmeccseken is igazán kiemelkedőt nyújtottak, mindhárom meccsüket megnyerve biztosították helyüket a döntőben!

A komlói házi döntőre Fülöp már ellőtte puskaporát a csoportmeccseken, míg ott 3-4 gólos győzelmeket aratott, itt már nem sikerült betalálnia. A még mindig extraklasszis Szendrey Tibor jobban beosztotta erejét és megfontolt védekezés mellett egyszer bevette csapattársa kapuját, elnyerve így az idei Budapest Bajnoka címet! Elemér ezüstérmet szerzett, boldogan gratuláltak egymásnak a mérkőzés után. Csapatunk tagjai elégedetten, jó hangulatban indultak hazafelé, hiszen igazán sikeresen alakult ez a hétvége komlói szempontból.

Eredmények

Szendrey a kapusát helyezi az ellenfél lövéséhez