Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115902
Facebook

2014. évi NB III. döntő

Lecsúsztak szektorlabdásaink az NB II-ről (10.19)

A DÖKE Komló II. csapata bronzérmes lett a 2014. évi NB III. döntőjében -  éppen lemaradva az NB II-be feljutást jelentő 2. helyről.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Többet vártunk ennél a 3. helynél, az eggyel jobb eredmény NB II-es tagságot jelenthetett volna, de ezt most nem érdemeltük meg. Mindenki egyöntetű véleménye volt: egyszerűbb lett volna bent maradni az NB II-ben tavaly.

Optimistán indult útnak Budapestre a DÖKE Komló II. csapata az NB III. idei döntőjére. Csapatunk a tavaszihoz hasonlóan teljes létszámban indult útnak, Takács Zoltán volt a „visszajátszó” az I. csapatból, Trischler, Steller, Kelemen és Gyozsán pedig a II. oszlopos tagjai. Azt vártuk, hogy az első 2 hely egyikét megszerezve visszajutunk a másodosztályba. A 4 csapat teljes mérkőzéses rendszerben döntötte el a végső sorrendet.

Elsőként az ESE III. csapata ellen álltunk asztal mellé. Sajnos ezen a mérkőzésen csak Takács és Trischler nyújtott elfogadható teljesítményt, Steller 0, Kelemen és Gyozsán 1-1 pontot szerzett, ez arra volt csak elég, hogy szoros küzdelemben 17-15 arányban alulmaradjunk az erzsébetvárosiak ellen. Ha hármuk közül csak egy behúz egy győzelmet, akkor mi nyerünk. De a „ha..” kezdetű mondatok a gombfociban sem érnek semmit.

Következő mérkőzésen a Marosvásárhely jó erőkből álló, egységes és elszánt gárdája ellen még többen és többet betliztek a Komló II. tagja, ezt pedig kihasználta az ellenfél. Kevés ideig tartottuk magunkat, de el kell ismerni, most a jobb csapat győzött 21-11 arányban, ez pedig ma a Marosvásárhely volt. Ezzel eldőlt az is, hogy ők az ESE III-mal az 1. helyért, mi a Józsefváros IV-gyel a 3. helyért játszunk. Ez egyben azt is jelentette, hogy előbbiek feljutottak az NB II-be, utóbbiak pedig maradtak az NB III-ban.

A végére a vidékieket kímélendő, rövidített mérkőzéseket játszottunk, mivel a lényegi kérdés, az az a feljutásé már eldőlt. Itt a 3. helyért legyőztük 12-4-re a Józsefváros IV-et – sovány gyógyír volt ez már számunkra.

           Az NB III. döntőjének végeredménye

1.    Marosvásárhely I.       9 pont

2.    Erzsébetváros III.       6 pont

3.    DÖKE Komló II.           3 pont

4.    Józsefváros IV.           0 pont 

Érdekesség, hogy a selejtezőben e négy csapat fordított sorrendben végzett. Nem dőlünk a kardunkba, de azt azért nehéz volt feldolgozni, hogy egy picit jobb alsópályás teljesítménnyel vissza lehetett volna azonnal kerülni az NB II-be, illetve keserűen gondoltunk vissza arra, hogy könnyebb lett volna tavaly bent maradni, ahhoz sem sok hiányzott. A szűkös játékoskerettel nem lesz sétagalopp a DÖKE Komló II. számára a jövő évi NB III., ahol nem is lehet más a cél, mint a feljutás.

 

Eredmények

 

Pillanatképek a mérkőzésekről:

Steller készül feladni a labdát, háttérben Kelemen játszik

 

Takács építi a támadást, a háttérben Steller

 

Trischler a bal oldalra játssza át a labdát

 


Trischler a felezővonal felé passzol hátulról