Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 73728
Facebook

Botrányos Balaton Bike Fest verseny

Botrányos Balaton Bike Fest verseny
2010. június 13.

2010. június 9-13. között rendezték meg Magyarország legnagyobb kerékpáros fesztiválját immáron második alkalommal. (http://www.balatonbikefest.com/2010/)
Helyszín Balatonfüred és Tihany volt.
Több kerékpáros szakág szerelmesei is találtak programot maguknak pl. triál, maraton, xco, túrázás, országút

A komlói DÖKE-MTB szakosztálya a maraton (XCM) versenyen hat fővel képviseltette magát: Rózsavölgyi Péter, Szabados Balázs, Nagy Ferenc, Schreiber Balázs, Lippert Gábor, Horváth Csaba

A Balaton-felvidék gyönyörű és rendkívül változatos tájain az öt napos Balaton Bike Fest keretei közt került megrendezésre a Balaton Maraton. A felvidék mai formájának kialakulása során létrejött különböző talajtípusok és a páratlan tájképi adottságok kitűnő lehetőséget nyújtanak egy magas rangú mountainbike maraton rendezvény számára. A felvidék keleti részének legszebb és legkedveltebb turistaútvonalait érintve igyekeztek megtervezni a pálya nyomvonalát.

A verseny vasárnap délelőtt 10.30-kor indult a balatonfüredi Sundancepark parkolójából.
A versenyzők a nevezéskor három táv közül választhattak:
kismaraton: 33 km
félmaraton:  77 km
maraton:   107 km
A versenyt megelőző hetek komoly esőzései rendkívűl megviselték a környék erdőit, ezért a rendezőknek és a versenyzőknek is komoly kihívást jelentett a pálya.
A dökések a rövid távon indultak, kivéve Lippert Gábort, aki a középső 77km-esen.
Hiába volt 35 fokos rekkenő hőség a verseny napján, néhol mély sár várta a bátor bringásokat.

A frissítőállomások és a pálya jelőlése jónak volt mondható és ősszességében jót versenyeztünk, viszont a szervezők az időmérésben komoly hibát vétettek és nem tudtak hiteles eredménylistát biztosítani.
Ezért sajnos pontos eredménylista hiányában kellett hazaindulnunk.

A szövetség a szervezőket komoly szankcióval súlytotta ezért:
 
XCM
2010-06-22 /1 Határozat
Hitelesíthető eredménylista hiányában MMTBSZSZ elnöksége törli a BMK Kft. által rendezett Balaton Bike Fest XCM futamot a Magyar Kupa sorozatból.
(Elit Férfi és Női UCI kategóriák UCI pontjait nem érinti a határozat, csak Magyar Kupa rangját.)
2010-06-22 /2 Határozat
MMTBSZSZ elnöksége BMK Kft. (Balaton Bike Fest rendezői gárdáját)  versenynaptárba kerülését maximum Magyar Ranglista címig támogatja 2011 és 2012 években XCO és XCM szakágakban. (Azaz nem rendezhet UCI, Magyar Kupa, Országos Bajnokság rangú versenyeket.)
2010-06-22 /3 Határozat
Sportág hírnevének veszélyeztetése, illetve a Balaton Bike Fest XCM verseny eredménytelensége következtében MMTBSZSZ egyösszegű, 1.500.000Ft-os pénzbírságot szab ki BMK Kft-re, melyet 30 napon belül köteles megfizetni. A befolyó összeget MMTBSZSZ az utánpótlásra fordítja.