Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 72833
Facebook

SloEnduro 2015

DÖKE-montis is részt vett a SloEnduro első futamán (04.10-04.12)

Április második hétvégéjén rendezték a SloEnduro sorozat első 2015-ös futamát, amin a DÖKE színeiben Rózsavölgyi Péter is rajthoz állt. A gravity mountainbike tömegek számára is űzhető válfaját Szlovéniában a SloEnduro sorozat hivatott népszerűsíteni 11 futammal.

Rózsavölgyi Péter beszámolója:

A helyszín ezúttal az 550 km-re lévő Trieszt volt, ami bár Olaszország, de a verseny szlovén területen is zajlott. A szervezést most kivételesen az olaszok végezték, akik sokkal szigorúbbak voltak, például a kötelező védőruházat tekintetében. A szlovén és olasz versenyzőkön kívül több mint 10 ország képviseltette magát a rendezvényen, így elég erős mezőny jött össze.

Mivel az enduro versenyeken megjelölik a kerekeket, a vázat és a villát, azaz az egész verseny alatt egyben kell tartani a fő alkatrészeket, ezért a legfontosabb mindig a verseny előtti információgyűjtés a pályákról. Szerencsére a szervezők elég részletesen megadtak mindent, így tudtuk, hogy a SloEnduron megszokottaktól eltérően kettő napos lesz a verseny összesen 56 km-rel, 2000 méter szinttel és 8 pályával, amelyek egyenként 900-2600 méter hosszúak. Az enduro versenyeken egyaránt fontos a technikai tudás és az erőnlét, hiszen a downhill futamoknál jóval hosszabb és időnként húzós emelkedőket is tartalmazó mért szakaszok vannak. A mért szakaszok közötti – nem kicsi – szintkülönbséget a versenyzőknek saját erőből kell teljesíteni, tehát nem vehetnek igénybe felvonót, autót vagy egyéb segítséget.

Pénteken az edzés során arra volt idő, hogy a 8 szakaszból 6-ot végiggurultunk, így tudtuk, hogy szombatra is marad gyakorolnivaló. Szombaton délben 4 mért szakasz és bő 1000 méter szintkülönbség várt ránk. A rajt egy szép kis olasz faluban volt, majd egy bő órás mászás után értünk el az első szakasz rajtjához. Kora estére végeztünk mind a négy szakasszal.

Vasárnapra szintén négy szakasz maradt, és kategóriámban 12. helyről vártam a folytatást. Sajnos azonban a 6. szakaszon egy sérüléssel végződő bukás miatt feladni kényszerültem a versenyt.

Az enduro versenyek növekvő népszerűsége és színvonala miatt biztos, hogy egyre több magyar és ezen belül DÖKE versenyzőt fogunk látni a nemzetközi futamokon is.