Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 72830
Facebook

GravityHall Fourcross és Downhill Országos Bajnokság - Eplény 2015

GravityHall Fourcross és Downhill Országos Bajnokság - Eplény (07.11-07.12)

Eplényben egy hosszú hétvége keretében rendezték a GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokságot, melyen DÖKE-montisok is jelen voltak.

A Síaréna felvonóit péntektől szombatig a gravity szakágak képviselői özönlötték el, akik közül a szombati fourcross döntőben Hódi András, míg a vasárnapi downhill fináléban Zámbó Dávid volt a leggyorsabb.

Ahhoz képest, hogy a mountain bike gravity szakágak Magyarországon nem számítanak tömegsportnak, komoly infrastruktúrát sikerült biztosítani a szervezőknek. Sok-sok napon keresztül alakítgatták a Síaréna nyáron mountain bike pályaként üzemelő nyomait, újabb elemekkel tarkítva ezeket. Végül olyan pályákat sikerült kialakítani, ahol kerülőnyomokon még az amatőr résztvevők is abszolválni tudták a lejtőt.

A futamokon a világversenyeken is alkalmazott fotocellás időmérést biztosították, aminek nélkülözhetetlen a pontossága a különböző chipes és kézi mérésekhez képest. A fourcross versenyeken – ahol az időmérők után négyesével, kieséses rendszerben indulnak a bringások – pneumatikus rajtgép állt rendelkezésre. Ha mindehhez hozzávesszük a Síaréna által biztosított, felvonókat és kiszolgáló épületeket, infrastruktúrát, akkor egy szóval összefoglalva nemzetközi körülmények között versenyezhettek a legjobb gravity riderek.

A bajnokságokra rekordszámú nevezés érkezett, Downhillben 185 fő volt az indulói létszám, míg fourcrossban 28-an meccseltek.Az MTB Szakosztályt Tarr Tamás és Nemes Dániel képviselte.

Eredményeik:
Gravityhall Fourcross Országos Bajnokság 2015
Tarr Tamás 14. hely

Downhill OB (Open kategória)
Nemes Dániel 4. hely

Nemes Dániel beszámolója:
"Röpke beszámoló az OB-ról. Sajnos szelfit nem készítettem, pedig megígértem a Csabinak! Szóval, ilyen felkészületlenül és fáradtan talán még egy versenyen sem indultam, ezért szombaton délelőtt majdnem haza is jöttem, mintha egy hűtőszekrényt kötöztek volna a biciklire nem engem! Vasárnap már jobban éreztem magam a volánnál 3 edzőkörből 2 szer estem (szépet smile hangulatjel ) ! Következett az időmérő ahol 1:50 et jöttem, első helyen az Openben (Krizsák Jancsi 1:53) Ha jól emlékszem akkor ez az Elitben 4. helyre volt elég! Döntő: Putzer Bélusék annyira szurkoltak, hogy pont előttük elestem megcsókolva egy fát és otthagyva a másodperceket így az időm 1:54 ami 4. helyre volt elegendő, 1mp el elmaradva a dobogóról! Sajnos 2 perces pályán nem jön ki igazán a különbség a versenyzők között, itt egy apró hiba elegendő, dupla hosszúságú pályán lehet belefért volna ez a kaland! Abszolút nem szomorkodtam, mivel sem fizikálisan, sem fejben nem voltam a toppon! Ami iszonyat jólesett, hogy rengetegen szurkoltak és szerettek volna dobogó tetején látni! Tarr úrnak ,Pappszi családnak, Putzeréknak, FRO csapatnak, Pécsi különítménynek és a többieknek köszi a szurkolást!"


Eredmények:
http://bikemag.hu/images/2015/07/20150711_4x_final.pdf
http://bikemag.hu/images/2015/07/20150712_dh_final.pdf